Tech8. oktober 2024

Facebook med store ændringer: Sådan påvirker det dig

Et af de hippeste medier i Danmark får en overhaling. Her får du overblikket over de nye funktioner
Facebook blev født i 2004.
Facebook blev født i 2004.
 Foto: Silas Stein/picture-alliance/dpa

LÆS OGSÅ: Meta leverer super godt regnskab

I fredags var det en stor dag for Meta, der blandt andet står bag de sociale medier Instagram og Facebook.

Her afholdt de et event i Austin, Texas, og her afslørede de en masse ændringer og opdateringer til især Facebook. Ændringer, der kommer til at gøre mediet markant anderledes, skriver Fortune.

Der kommer en masse nye ting, og nævneværdige er en ny dating-funktion, en ”udforsk”-knap som på Instagram og en ”lokal”-funktion.

Dating-funktionen vil gøre præcis det, den siger. Den vil hjælpe dig med kærligheden, hvis kærligheden halter.

”Udforsk”-knappen er en knap, du kan trykke på, hvis du mangler lidt inspiration og gerne vil slå noget tid ihjel med skræddersyet indhold. Det betyder, at en algoritme vil ”kende” dig og dine Facebookvaner, og så kan den fodre dig med indhold, som du nok godt kan lide.

”Lokal”-funktionen kan du trykke på, hvis du er i tvivl om eller gerne vil blive klogere på, hvad der sker i dit nærområde. Facebook ved, præcis hvor du er henne i denne verden, og det vil den nu bruge aktivt til at hjælpe dig med at få noget for hånden.

Ud over de tre nævnte funktioner vil Meta også begynde at bruge AI mere. Det kommer til syne i deres nye AI-søgning, som snart vil se dagens lys.

Denne søge-teknik hjælper dig med at finde lige præcis det indhold, du leder efter.

Facebook vil også – ligesom man kender fra mediet X – begynde at vise indhold på din væg, som du ikke har interageret med før. Altså det er nu ikke længere kun dine venner og de grupper, du følger, som du vil se opslag fra i dit feed.

Hvornår kommer de nye opdateringer så?

Det kan vi ikke svare helt præcist på. Ifølge Fortune er de allerede blevet udrullet nogle steder i verden, hvor andre må vente lidt endnu.

Sponsoreret indhold