Tech13. august 2024

Mobilepay advarer forældre: Du skal IKKE sende nogen penge

Uhyggeligt trick får forældre til at sende penge til, hvad de tror er deres børn - men det er svindel
Mobilepay kan være en nem genvej for svindlerne til mange penge, når de første har fået forældre eller bedsteforældre lokket i fælden.
Mobilepay kan være en nem genvej for svindlerne til mange penge, når de første har fået forældre eller bedsteforældre lokket i fælden.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Er dit navn på listen? Politiet advarer udsatte ældre mod svindel

Mobilepay går nu ind i kampen for at få stoppet den omfattende bølge af svindel, der de seneste måneder har skaffet mange penge til udspekulerede svindlere.

Det uhyggelige trick spiller på forældres eller bedsteforældres frygt for, at noget kan være galt med deres børn eller børnebørn. Eller lokker dem til i god tro at sende penge til, hvad de tror er børnene.

Men nu forsøger Mobilepay at få særligt de lidt ældre brugere til at tænke sig om en ekstra gang, når der dukker en sms op med en besked om, at barnet har fået nyt nummer - og lige skal bruge penge på det nye nummer.

I vejledningen, som du kan læse længere nede i denne artikel, forklarer betalingstjenesten, at du altid - og vi mener ALTID - skal forsøge at få fat i dine børn på det nummer, du allerede har på dem.

Alternativt kan du mødes personligt med dem og få bekræftet det nye telefonnummer, hvis det altså findes, direkte fra dem.

Desværre er tricket så troværdigt, at alt for mange stadig hopper hurtigt i og både "skifter" over til svindlernes nummer og fortsætter med at kommunikere med, hvad de tror er deres børn.

Og det kan altså blive særdeles dyrt, hvis man pludselig sender store summer for at hjælpe børnene - pengene ser du nemlig aldrig igen.

Sponsoreret indhold