Nyheder13. december 2023

Tidligere Tradeshift-direktør Christian Lanng beskyldes for at holde sexslave

Christian Lanng afviser dog selv anklagerne om, at han har holdt en kvindelig ansat som sexslave
Christian Lanng stoppede som direktør i Tradeshift i september.
Christian Lanng stoppede som direktør i Tradeshift i september.
 Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Tilbage i september stoppede Christian Lanng pludselig som direktør i virksomheden Tradeshift.

"Sandheden er, at jeg har været virkelig udbrændt, skrev Christian Lanng blandt andet om afgangen på sin LinkedIn-profil.

Men kun en måned senere kunne Tradeshift berette, at Christian Lanng var blevet fyret efter anklager om chikane og seksuelle overgreb. Selv afviser han anklagerne.

Nu tager sagen en voldsom drejning.

For Finans skriver nemlig, at en tidligere kvindelig ansat har stævnet den tidligere Tradeshift-direktør.

Ifølge kvinden har Christian Lanng igennem flere år holdt hende som sexslave samt påført hende både fysiske og psykiske skader.

Christian Lanng afviser også disse anklager.

Mediet er i besiddelse af stævingen - her fremgår det, at kvinden blev hyret som Christian Lanngs personlige assistent.

Ifølge kvinden blev hun efterfølgende præsenteret for en ”slave-kontrakt”, der blandt andet krævede, at hun fuldt ud underkastede sig "sin herre", ligesom der var særlige regler, når hun havde et slave-halsbånd på.

Ifølge stævningen hævder kvinden videre, at hun havde følt sig presset til at acceptere kontrakten, der første gang sluttede 1. marts 2015.

Men ifølge kvinden fortsatte de slavelignende forhold i flere, som flere personer inden- og udenfor virksomheden kendte til, mener hun.

Den kvindelige medarbejder blev fyret tilbage i 2020 , men det er altså først nu - det vides ikke hvorfor - at hun stævner Christian Lanng.

Den tidligere Tradeshift-direktør afviser kvindens anklager.

Han kalder det "Hollywood-level-fiktion" og fortæller, at der er tale om en kvinde, som han havde et privat og "fuldstændigt legitimt" forhold med, der nu forsøger at afpresse ham.

"Ord kan ikke udtrykke hvor nedslående, det er, at en særdeles forvrænget version af de ekstremt intime detaljer fra et privat frivilligt seksuelt forhold nu ikke blot er i det offentlige rum, men også bruges til at sværte mig til for personligt vindings skyld", lyder det videre fra Christian Lanng i en udtalelse, der er blevet sendt ud til medierne i kølvandet på anklagerne fra kvinden.

Ifølge Christian Lanng blev kvinden ansat i virksomheden tilbage i 2014 - på daværende tidspunkt var de kærester, hævder den tidligere direktør.

Sponsoreret indhold