Nyheder18. september 2024

Triste tal: Hunde står i kø til plads på internater

Flere hunde bliver indleveret på landets dyreinternater, og derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til, at man sætter sig grundigt ind i, hvad det kræver at blive hundeejer, inden man anskaffer sig en
De danske dyreinternater har hundetravlt i disse dage.
De danske dyreinternater har hundetravlt i disse dage.
 Foto: Kim Haugaard/-Århusstiftstidendeks/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Bizart fund: Halvanden meter lang hvalpenis skyllet i land på dansk strand

En bekymrende udvikling har ramt de danske dyreinternater.

I år har danskerne nemlig valgt at skille sig af med 584 hunde, og ventelisterne til at indlevere firbenede venner vokser med rekordfart.

Det oplyser Dyrenes Beskyttelse.

- Vi oplever en stigende interesse for at komme af med hunde, hvilket bliver tydeligt, når der må oprettes ventelister for at indlevere hunde på vores internater.

- Der er simpelthen flere mennesker, der vil af med deres hund. Det er en bekymrende udvikling, for lige nu er der mange hunde, som mangler et nyt hjem, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Disse hunde fylder på ventelisterne

Der kan være flere årsager til, at danskerne vælger at skille sig af med hundene.

En del indleveres eksempelvis på grund af sygdom eller skilsmisse i familien, mens andre afleveres, fordi de har adfærdsproblemer.

- Vi oplever, at der er meget høje krav til hundens opførsel og evner, men ikke altid en forståelse for, at ønskeadfærden ikke nødvendigvis kommer af sig selv. Der skal lægges mange kræfter i dagligt at træne og stimulere sin hund, både fysisk og mentalt. Hvis ikke de behov opfyldes, vil man opleve den uønskede adfærd, hvilket hunden er uden skyld i, fortæller Karina Fisker.

Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor også nye hundeejere til at sætte sig grundigt ind i, hvad det kræver at have en hund, inden man anskaffer sig en.

Af Dansk Hunderegister fremgår det, at der i 2021 blev registreret hele 79.122 nye hunde i Danmark.

Sponsoreret indhold

Preview