Nyheder3 timer siden

Trump afviser stadig: Harris vil have endnu en debat

Donald Trump mener, det er for sent, fordi stemmeafgivelsen allerede er begyndt. Harris så dem gerne mødes den 23. oktober
Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, går om bord på et fly i LaGuardia lufthavn i Queens i New York City 22. september.
Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, går om bord på et fly i LaGuardia lufthavn i Queens i New York City 22. september.
 Foto: Matt Rourke/Reuters

Den amerikanske vicepræsident og præsidentkandidat for Demokraterne, Kamala Harris, presser på for endnu en debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater.

Harris ønsker, at hun selv og Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, mødes til en CNN-debat 23. oktober forud for valget 5. november.

Det siger hun ved en indsamling i byen New York City søndag.

- Han burde acceptere, fordi jeg på det kraftigste mener, at vi skylder den amerikanske befolkning og vælgerne, at vi mødes en gang mere før valgdagen, siger Harris ved indsamlingen.

Adspurgt om sagen henviser en repræsentant for Trumps kampagnehold til den republikanske præsidentkandidats bemærkninger ved et vælgermøde lørdag.

Ved vælgermødet i den amerikanske delstat North Carolina sagde Trump, at "problemet med endnu en debat er, at det simpelthen er for sent. Stemmeafgivelsen er allerede begyndt".

Harris anerkender søndag, at tidlig stemmeafgivelse allerede er begyndt i nogle delstater - men hun lægger vægt på, at det er en tæt valgkamp med mere end en måned igen.

De to præsidentkandidater mødtes for første gang til en debat 10. september.

Tv-stationen CNN fik efter præsidentdebatten foretaget en måling, der viste, at Harris var den, der kom bedst ud af mødet.

Ifølge målingen var 63 procent af de adspurgte amerikanere af den opfattelse, at Harris klarede sig bedst mod 37 procent til Donald Trump.

Målingen blev foretaget blandt registrerede vælgere, der overværede debatten på tv-kanalen ABC.

Umiddelbart efter debatten udfordrede Harris' kampagnehold Donald Trump til endnu en debat.

En udfordring, som ekspræsidenten to dage efter debatten afviste på sit sociale medie Truth Social.

- Der bliver ikke nogen tredje debat!, skrev Trump på mediet og hævdede, at han vandt debatten mod Harris.

I juni debatterede Trump mod præsident Joe Biden, der længe så ud til at blive Demokraternes kandidat til valget.

Den første - og indtil videre eneste - debat mellem Trump og Harris blev overværet af 67,1 million tv-seere.

Sponsoreret indhold