Nyheder4. juni 2024

Vedtager lovforslag: Puff bars bliver stort set forbudt i Danmark

Inden længe bliver det forbudt at indføre, købe og besidde puff bars i Danmark
Puff bars bliver solgt hyppigt på sociale medier.
Puff bars bliver solgt hyppigt på sociale medier.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Snart er det slut.

For et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget et lovforslag, der gør det forbudt at indføre, købe og besidde de såkaldte puff bars.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Puff bars smager som slik og kan indeholde meget store nikotinmængder og er sundhedsskadelige.

I dag er det forbudt at sælge puff bars, og et bredt flertal i Folketinget har også stemt ja til at gøre det ulovligt at tage dem med ind over Danmarks grænser fra udlandet.

Puff bars bliver i dag solgt hyppigt på de sociale medier, og mange unge har nemt ved at anskaffe sig e-cigaretterne.

- Vi kan ikke leve med, at børn og unge uden problemer kan få fat i puff bars, der udover at være ulovlige at sælge i Danmark er sundhedsskadelige og afhængighedsskabende.

- Derfor strammer vi nu for alvor grebet og gør det ulovligt både at indføre, købe og besidde puff bars, samtidig med at vi giver myndighederne langt bedre mulighed for at håndhæve reglerne og føre den nødvendige kontrol, oplyser indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde i pressemeddelelsen.

Det fremgår i pressemeddelelsen, at stramningen af reglerne for puff bars skal ramme kriminelle, der ofte tager store mængder af de ulovlige e-cigaretter ind over landets grænser og sælger dem til børn og unge.

Dog vil det ifølge pressemeddelelsen være lovligt at besidde ti puff bars til eget forbrug. Samme antal vil også være lovligt at indføre som rejsegods, lyder det.

Sundhedsministeriet oplyser, at Sikkerhedsstyrelsen vil have mulighed for at beslaglægge ulovlige tobaks- og nikotinprodukter uden først at skulle involvere politiet.

Og samtidig styrkes alderskontrollen med salg af alkohol, tobak og nikotin til mindreårige markant.

Derudover vil der fremover blive stillet krav om, at online-forhandlere skal have en bedre måde at verificere købernes alder på som for eksempel ved hjælp af MitID.

De nye tiltag træder i kraft den 1. juli 2024. Kravet om at verificere købernes alder starter 1. oktober 2024 for at give forhandlerne rimelig tid til implementering, lyder det.

Sponsoreret indhold