Vil droppe aftale: Ny regering vil ikke fordele gymnasieelever
Kommende gymnasieelever i dele af landet skal efter alt at dømme alligevel ikke fordeles på baggrund af deres forældres indkomst.
Det erfarer TV 2 og Berlingske.
Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne skulle være nået til enighed om, at aftalen om elevfordeling af gymnasieelever rulles tilbage. Dermed vil kriteriet om forældrenes indkomst ikke længere vil være gældende.
Det fremgår af det udkast til et regeringsgrundlag, der er genstand for forhandlinger tirsdag aften på Marienborg. Det vil ifølge De Radikale, som forlod forhandlinger tirsdag, blive præsenteret onsdag.
Aftalen blev indgået sidste år og berørte elever i hovedstadsområdet, Nordsjælland, Odense og Aarhus. Det betød, at de fra næste skoleår skulle fordeles på gymnasiet efter, hvor meget deres forældre tjener.
Andelen af elever med ikkevestlig baggrund er gennem en årrække steget så markant på en række gymnasier, at elever med dansk baggrund er begyndt at vælge dem fra.
Det har fundet sted på en række gymnasier i og omkring landets største byer, hvilket ifølge politiske ønsker har gjort elevsammensætningen skæv.
De borgerlige har været skarpt imod aftalen, som blev indgået af Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. Siden har Dansk Folkeparti forladt aftalen.