Viralt1. oktober 2024

Lille babysæl måtte aflives: Var blevet tævet af ukendte gerningsmænd

Australske myndigheder leder med lys og lygte efter den eller de gerningsmænd, der står bag det brutale og meningsløse overfald på en lille babysæl. Sælen måtte aflives
Australske myndigheder leder med lys og lygte efter den eller de gerningsmænd, der står bag det brutale og meningsløse overfald på en lille babysæl. Sælen måtte aflives.
Australske myndigheder leder med lys og lygte efter den eller de gerningsmænd, der står bag det brutale og meningsløse overfald på en lille babysæl. Sælen måtte aflives.
 Foto: Privat

Vi ved alle, at man ikke skal røre ved babysæler. Eller det vil sige: Det ved næsten alle af os.

For i skrivende stund leder de australske myndigheder nu med lys og lygte efter den eller de gerningsmænd, der ikke kunne lade det lille dyr være i fred.

Faktisk er det myndighedernes klare teori, at de ukendte gerningsmænd har tævet den forsvarsløse sæl så voldsomt, at den efterfølgende måtte aflives.

Det skriver det australske medie News.

Det var en lokal borger ved navn Anne Kaiser, der 17. september stødte på den lille sæl på den såkaldte Bunga Beach. Da Anne Kaiser ikke kunne se moren nogen steder, kontaktede hun myndighederne – og forlod ikke mindst stedet for god ordens skyld.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-10-01/Skaermbillede-2024-10-01-kl.-19.42.00.png
Sælen havde tydelige skader på kroppen.
 Foto: Privat

Senere på dagen gik Anne Kaiser dog tilbage på stranden for at se, om babysælen var der, og ikke mindst om den var blevet genforenet med sin mor.

Synet, der mødte hende, var dog mildest talt chokerende.

Den lille sæl lå musestille i sandet og havde tydelige skader i ansigtet og på ryggen.

Sælen blev hastet til dyrlægen og her kunne man konstatere, at den havde brækket ryggen og flere ribben. Det stod på samme tid klart, at den lille sæl ikke kunne overleve, og derfor valgte dyrlægen kort efter at aflive den.

Imens er myndighederne altså gået i gang med at lede efter de mulige gerningsmænd. Ifølge det australske medie var der spor efter både et menneske og en hund ved siden af sælen – ligesom Anne Kaiser også havde set en pind ligge ved siden af sælen anden gang, hun så til den. Pinden var der ikke første gang.

Derfor mistænker myndighederne altså, at sælen er blevet tæsket til døde med pinden.

- Det gør virkelig ondt at se lille ”Sammy” så fredfyldt, og så bagefter se den skade, vi mennesker kan finde på at forvolde, lyder det trist fra Anne Kaiser.

Sponsoreret indhold