Viralt4 timer siden

Så er den gal igen: Uægte hvalhaj spottet i akvarium

Et kinesisk akvarium har fået en hel del dårlige klager over deres ”flotte”, men knap så livagtige hvalhaj
Gæsterne i det såkaldte Xiaomeisha Ocean World er ret skuffede over akvariets hvalhaj. 
Gæsterne i det såkaldte Xiaomeisha Ocean World er ret skuffede over akvariets hvalhaj.

LÆS OGSÅ: Zoologisk have chokerer: Har malet hunde sorte og hvide, så de ligner pandaer

Der var fest, fanfarer – og en hel del fisk – da det såkaldte Xiaomeisha Ocean World forleden slog dørene op efter en fem år lang renovation.

Men der gik ikke længe, før de første gæster blev skuffede over akvariet, der ligger i kinesiske Shenzhen.

For der var noget galt med ét af Xiaomeisha Ocean Worlds største attraktioner: For nok var akvariets hvalhaj både stor og flot, men levende kan man ikke just kalde fisken i det store bassin.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-10-16/Skaermbillede-2024-10-16-kl.-11.26.17.png
Den har sikkert været dyr at lave. Men helt ægte ser den nu ikke ud.
 Foto: Xiaomeisha Ocean World

Og det var der da også en ganske ”fornuftigt” forklaring på. Personalet havde nemlig brugt en del af renovationstiden på at bygge en uægte hvalfisk, der nu svømmer rundt i bassinet – sammen med andre lyslevende fisk vel at mærke.

Og dét har altså fået flere af gæsterne til at rase – og forlange deres penge retur.

- Det mest skuffende var hvalhaj-udstillingen. Da jeg hørte navnet, blev jeg virkelig spændt, men da jeg så kom, var der blot tale om en mekanisk haj, raser én gæst ifølge News.

Men måske er der alligevel mening med galskaben. Det er nemlig ikke længere tilladt at huse de enorme hvalhajer, der kan blive op mod 10 meter lange.

Her ses en ægte hvalhaj. Fisken, der er verdens største, bliver op mod 10 meter lang. Det største eksemplar målte hele 18 meter.
Her ses en ægte hvalhaj. Fisken, der er verdens største, bliver op mod 10 meter lang. Det største eksemplar målte hele 18 meter.
 Foto: Alie Skowronski/AP/Ritzau Scanpix

Det er rent og skært dyrplageri, lyder argumentet. Og det er jo ganske fornuftigt, selv om nogle af gæsterne ikke blev imponerede over den mekaniske robotfisk:

- Selv om det er for dyrenes skyld, ville jeg hellere foretrække, at de ikke havde en overhoved i stedet for at vise en uægte én, siger en gæst.

Det er bestemt ikke første gang, at zoologiske haver i Kina gør sig uheldig bemærket med ”uægte dyr”. Flere gange er det således sket, at zoologiske haver i landet har farvet hunde sorte og hvide for at få dem til at ligne pandaer.

Og det har – naturligt nok – også vakt en del harme i det store land mod øst.

Sponsoreret indhold