Reality15. september 2023

Det sidste, runde bord: Sådan er reglerne for finalen i "Forræder"

Endelig er vi nået til finalen i det højspændte tv-mysterium "Forræder". Men hvordan foregår den egentlig? Bliv klogere her
Det er tid til at finde ud af, hvem der stikker af med sølvbarrerne i "Forræder"-finalen.
Det er tid til at finde ud af, hvem der stikker af med sølvbarrerne i "Forræder"-finalen.
 Foto: BLU/TV 2

Julia Sofia Aastrup, Christian Grau, Natasha Brock og Bjørli Lehrmann. Det er de fire loyale kræfter, der står tilbage, når aftenens finale i "Forræder" løber over skærmen på TV 2.

LÆS OGSÅ: "Forræder": Det sker der med sølvbarrerne og præmiesummen

Sammen har de nu sidste chance for at afsløre forræderne. Får de ikke udpeget Sarah Mahfoud og Johannes Nymark, så er spillet ude, og det er forræderne, der har vundet.

Finalen foregår om det runde bord, ligesom afslutningen på de forudgående afsnit.

Ifølge TV 2 lyder reglerne for det sidste runde bord således:

Er der flere end fire spillere tilbage, starter en sædvanlig afstemning, hvor alle noterer den person, de udpeger som forræder og vil eliminere.

Sådan fortsætter det med på hinanden følgende afstemninger, indtil der kun er fire spillere tilbage.

I denne sæson er der seks spillere tilbage, når finaleafsnittet begynder. Derfor skal der foregå to afstemninger efter hinanden.

Derefter er der en pause, inden den allersidste og afgørende afstemning foretages: "Forræder"-finalen om det runde bord.

Julia Sofia og Christian Grau grubler for at vinde over forræderne.
Julia Sofia og Christian Grau grubler for at vinde over forræderne.
 Foto: BLU/TV 2

Reglerne for det sidste runde bord er de samme som normalt: Alle noterer navnet på den person, de gerne vil eliminere.

Med kun fire personer tilbage, er der forhøjet risiko for stemmelighed. I det tilfælde skal de to spillere, der har fået lige mange stemmer, afgive en forsvarstale, hvorefter de andre igen skal stemme. Nu kan der dog kun stemmes på de to, der har fået lige mange stemmer – som til gengæld ikke kan deltage i afstemningen.

Er der igen stemmelighed, gentager man. Sker det endnu en gang, vil Lise Rønne bede samtlige tilbageværende deltagere om at stemme igen, men denne gang må der IKKE stemmes på de to, der har stemmelighed.

Nås der ikke til enighed om de to deltagere, der har fået lige mange stemmer, bliver de altså efter to afstemninger fredet.

Sponsoreret indhold