Stort veganerskænderi mellem Steen og Mette i "Gift ved første blik": Eksperternes skyld
OPDATERET DEN 26. SEPTEMBER: Se ekspertens svar på Steens kritik nederst i artiklen.
Må man have fisk i køleskabet, når man bor sammen med en veganer? Det er den store diskussion mellem Steen Theill og hans hustru, Mette, i dagens afsnit af "Gift ved første blik".
- Inden vi blev gift, blev jeg af eksperterne spurgt, om jeg ville have noget imod at blive gift med en veganer. Men det viste sig at betyde andet og mere, end jeg havde forestillet mig, fortæller 59-årige Steen Theill til SE og HØR.
Hans datter er veganer og bor med en kødspisende kæreste, som hun gerne steger bøf og fisk til, og det arrangement ville Steen Theill have det fint med.
- Det var det billede, jeg havde af en veganer. Men så mødte jeg Mette og fandt ud af, at der er mange grader af at være veganer.
- Man ser, at jeg spørger, sat på spidsen, om det vil sige, jeg ikke kan have en dåse makrel og en halv liter sødmælk i køleskabet, og så svarer hun at ja, det vil det sige.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Eksperterne spurgte ikke nok
Mette mener selv at have givet udtryk for, hvad det vil sige at bo sammen med hende, når hun lever vegansk, hvilket Steen Theill i programmet er i tvivl om. Han beskylder hende for at tale usandt.
Da SE og HØR taler med ham i dag, er han dog af en anden overbevisning.
- Jeg synes godt, eksperterne kunne have gravet mere i det. Hvad det betyder for hende at være veganer, og hvor meget det fylder.
Samtidig var eksperterne ikke klar over, at Steen Theills opfattelse af en veganer ikke stemte overens med, hvordan Mette lever sit liv – og ønsker, en partner skal agere i hendes hjem.
Han mener, de havde for få informationer om, hvad både han og Mette mente med deres svar omkring veganisme i castingprocessen.
- Hun lever i sin verden, og den er meget anderledes, end jeg troede. Hun synes, det er naturligt ikke at have fisk i køleskabet, siger Steen Theill, der gerne vil have mulighed for at invitere vennerne på karrysild.
Artiklen fortsætter under billedet ...
På det tidspunkt tænker han, at det er en dealbreaker for ham, at Mette har det sådan, men det er ikke på tale at afbryde eksperimentet, fortæller han.
- Hvis vi kan mødes et sted, så vil jeg gerne rykke mig. Jeg er allerede i gang med at spise mindre og mindre kød – det gør vi jo alle sammen – men jeg spekulerer mest over, hvordan vi får løst det. Om vi for eksempel skal have hvert vores køleskab.
- Men hvis man skal gå på kompromis, så må begge parter rykke sig. Så kan det godt være, den ene må rykke sig 70 procent, og den anden 30 procent. Vi må give det en chance. Jeg skal også smage noget af den mad, hun laver.
Mette foreslår dog, at de lægger låg på diskussionen, og at de resten af dagen samt dagen efter dropper al negativ snak og fokuserer på at hygge sig.
- Vi har jo tid nok. Vi skal være sammen hele tiden, så vi skal nok nå at få de snakke. Mette skulle have en timeout, og det er fint med mig.
"Gift ved første bliK"-eksperten Nina Reventlow mener - i modsætning til Steen - at eksperterne i den grad har gjort deres arbejde, men at det ikke er garanti for, at matchet stadig kan gå galt:
- Vi har en meget grundig matchingproces, hvor deltagerne svarer på over 200 spørgsmål, har flere psykolog- og terapeutsamtaler og skal angive dealbreakers. Når der er tvivlsspørgsmål, har vi uddybende samtaler med deltagerne, så vi kan afklare om noget potentielt kan være et problem. Det har også været processen i år med alle deltagerne. Alligevel sker der ofte det, at det, som de i teorien ikke tror bliver et problem, viser sig at blive et større problem i praksis. Med andre ord kan enkelte forskelligheder overskygge alle de områder, hvor der var potentiale til et godt match, desværre, lyder det i et skriftligt svar til SE og HØR.