Sport7 timer siden

48-årige Chris Hoy med trist besked: Har få år tilbage at leve i

Den tidligere banecykelstjerne Chris Hoy er ramt af terminal kræft
Den tidligere banecykelstjerne Chris Hoy er ramt af terminal kræft og har kun få år tilbage at leve i.
Den tidligere banecykelstjerne Chris Hoy er ramt af terminal kræft og har kun få år tilbage at leve i.
 Foto: Julien De Rosa/AFP/Ritzau Scanpix

Lægerne har givet den olympiske legende Chris Hoy en frygtelig besked: Han er ramt af uhelbredelig kræft og har efter alt at dømme blot mellem to og fire år at leve i.

Det fortæller han ifølge Sky Sports i et større interview med The Times.

Tilbage i februar afslørede den olympiske guldvinder, at han var ramt af kræft. Det er dog først nu, at han røber, at kræften desværre er uhelbredelig – og at lægerne altså vurderer, at han blot har mellem to og fire år tilbage at leve i.

- Vi bliver alle født, og vi dør alle sammen, og dette er bare en del af processen. Jeg minder mig selv om, at jeg er heldig, at der er medicin, jeg kan tage, som vil afværge det her så længe som muligt, udtaler Chris Hoy ifølge Sky Sports i interviewet med The Times.

Chris Hoy har selv vidst i over et år, at hans kræftsygdom er terminal.

Lægerne opdagede den uhelbredelige kræftsygdom, efter man fandt en knude i hans skulder. Herefter fandt lægerne ud af, at det var en prostatakræft, der havde spredt sig til sportsstjernens knogler. Prostatakræften er i stadie 4, som er det mest alvorlige stadie. Under dette stadie har kræften ofte spredt sig - i Chris Hoys tilfælde altså til blandt andet knoglerne.

48-årige Chris Hoy er en af de største baneryttere nogensinde. Han stoppede sin karriere som 37-årig, i 2013. Her kunne han se tilbage på en storslået karriere, hvor han nåede at vinde intet mindre end seks OL-guldmedaljer – én i Athen i 2004, tre i Beijing i 2008 og to i London i 2012.

Chris Hoy er desuden 11-foldig verdensmester.

Sponsoreret indhold