Sport21. juni 2023

Ærlig Jimmi Bredahl: Vi fik tæsk derhjemme

Den tidligere boksestjerne beretter om en god og sund, men også hård opvækst
SE og HØR mødte Jimmi Bredahl i hans egen bokseklub i Holbæk, hvor han både træner unge og gamle.  
SE og HØR mødte Jimmi Bredahl i hans egen bokseklub i Holbæk, hvor han både træner unge og gamle.
 Foto: SE og HØR

I 1996 valgte Jimmi Bredahl som bare 29-årig at lægge boksehandskerne på hylden.

Inden da nåede han at bokse 29 professionelle kampe med dertilhørende 26 sejre.

Han nåede at blive både europa- og verdensmester, og han mødte blandt andre legendariske Oscar De La Hoya i Los Angeles.

Inden den glorværdige karriere for alvor blev skudt i gang, havde han en flot amatørkarriere med flere danske mesterskaber. En karriere, der startede bokseklubben IK99, men som også havde grobund i en opvækst med en den ligeledes bokseglade bror Johnny Bredahl.

De to startede boksekampene allerede hjemme på værelset eller i skolegården, og når de så kom hjem og ikke havde opført sig ordentligt, så ventede der ofte en hård medfart fra farmand.

Det fortæller den tidligere boksestjerne i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Jeg kommer fra en velfungerende familie, men jeg er også opdraget på den hårde måde, hvor man fik en røvfuld, hvis man havde gjort noget dumt. Sjovt nok, så fik jeg røvfuld hver dag, smiler han.

– Jeg skal lige være helt sikker. I fik et par på hovedet af den gamle, når I kom hjem?

– Ja, det gjorde vi.

– Var det, når man ikke havde opført sig ordentligt i skolen eller?

– Ja, eller når vi sloges derhjemme. Når min bror og jeg have slået på hinanden, så sørgede min far for, at vi lige fik lidt ekstra på kinderne. Sådan var det bare, uddyber nu 55-årige Jimmi Bredahl.

Jimmi Bredahl i sin sidste professionelle boksekamp. Her blev det til et nederlag mod Troy Dorsey. 
Jimmi Bredahl i sin sidste professionelle boksekamp. Her blev det til et nederlag mod Troy Dorsey.
 Foto: Scanpix Danmark

Sammen med bror Johnny Bredahl og fire andre venner startede de i den lokale bokseklub for at få afløb for den overflod af energi, de havde.

Det var dog ikke nødvendigvis en dans på roser at starte i en bokseklub. Specielt ikke, når boksetræneren er en hård nyser, der har til mål at hærde de unge drenge fra første sekund, de træder ind i træningslokalet.

– Vi startede seks drenge nede i IK99 bokseklub. Vi var ikke mere end 9-10 år. Her fik vi røvfuld fra dag ét, og det gjorde vi hver dag i to måneder af vores træner Jean Schmücker. Efter to måneder var der kun min bror og mig tilbage. Men vi var jo vant til det, griner han.

Det var det perfekte sted for de to brødre. Her kunne de dedikere al deres energi og samtidig få lov til at tæske løs på hinanden, uden at nogen brokkede sig over det.

Eller det kunne de så ikke helt alligevel.

Det kunne nemlig godt gå lidt over gevind, når de to brødre først røg i totterne på hinanden.

– De første mange år, der sørgede Jean for, at Johnny og jeg endte i hver vores ende af træningslokalet. Selv om vi startede med at bokse, så kunne vi alligevel ende med at ligge på gulvet og slås. Så blev vi smidt i hvert vores hjørne og fik at vidt, at vi ikke måtte kigge på hinanden. Når vi så gik hjem fra træning, så gik vi på hver sin side af Østerbrogade og spillede idioter, storsmiler storebror Bredahl.

– Det er sjovt i dag at tænke tilbage på. Vi skulle bare kigge på hinanden, så kunne vi komme op at slås, og når vores far så det, så fik vi nogle over nakken.

I dag driver Jimmi Bredahl sin egen bokseklub i Holbæk, hvor han træner både unge og gamle.

Lyt til hele podcasten med Jimmi Bredahl herunder:

Sponsoreret indhold