Sport18. juni 2024

Anne-Marie Rindom er lykkelig over udnævnelsen som olympisk fanebærer

Guld-sejleren glæder sig over, at Danmark igen har valgt en mand og en kvinde, når hun og Niklas Landin skal bære den danske fane i Paris
33-årige Anne-Marie Rindom skal på vandet i Marseille en uge efter åbningsceremonien i Paris. 
33-årige Anne-Marie Rindom skal på vandet i Marseille en uge efter åbningsceremonien i Paris.
 Foto: GREGERS OVERVAD

Anne-Marie Rindom og Niklas Landin blev tirsdag eftermiddag præsenteret som de to danske olympiske fanebærere til sommerlegene i Paris.

Og selvom førstnævnte håbede på at få muligheden, så var hun i tvivl om, om Chef de Mission, Søren Simonsen, og DIF ville se mod en anden sportsgren:

https://imgix.seoghoer.dk/2024-06-18/_2GO3772.jpg
Fanebæreren fra 2021, Sara Slott Petersen, gav fanen videre til Niklas Landin og Anne-Marie Rindom i Århus, hvor Bestseller-koncernen dannede ramme om dagens præsentation.
 Foto: GREGERS OVERVAD

- Jeg havde ikke turde sætte næsen op efter det, for nu var det jo en sejler sidste gang (Jonas Warrer, red.), så måske ville de vælge en anden sportsgren, men nu har de haft to fanebærere siden Tokyo, så jeg håbede på, at de ville se min vej, fortæller Anne-Marie Rindom til SE og HØR.

Siden 2021 i Tokyo, hvor Sara Slott Petersen og Jonas Warrer var fanebærere, har man haft muligheden for at have en mandlig og en kvindelig fanebærer med. Det har DIF besluttet, at gøre til en permanent løsning for Danmark, og det glæder Anne-Marie Rindom:

- Jeg synes det er en unik mulighed for at gå forrest - både for kvinder og mænd. Det har man jo generelt valgt til De Olympiske Lege, der skal være ligestilling og lige mange mænd og kvinder med. At vi er en af hvert køn, det er virkelig, virkelig godt, tænker jeg, for den næste generation, som kan se sig selv i idrætten - at de kan spejle sig i begge køn.

Derudover glæder hun sig til at dele oplevelsen med Niklas Landin, der stopper på det danske håndboldlandshold efter OL:

- Jeg ser virkelig frem til en at dele oplevelsen med Niklas, det bliver helt sikkert rigtig sjovt, fortæller en smilende Anne-Marie Rindom.

De Olympiske Lege begynder 26. juli i Paris. Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen bliver fanebærere ved De Paralympiske Lege, som begynder 28. august.

Sponsoreret indhold