Sport16. juni 2023

Efter Ginos Mäders tragiske død: Dem har vi mistet gennem tiden

Bahrain Victorious-rytteren er desværre langt fra alene om at omkomme som følge af et styrt under et prestigefyldt cykelløb
Cykelsporten er ikke ligefrem kendt for at være ufarlig, men ind i mellem indtræffer tragedier, som alligevel ryster sporten. 
Cykelsporten er ikke ligefrem kendt for at være ufarlig, men ind i mellem indtræffer tragedier, som alligevel ryster sporten.
 Foto: Ritzau Scanpix

Cykelsporten har krævet endnu et offer. Den schweiziske cykelrytter Gino Mäder er død, efter han torsdag styrtede voldsomt på en nedkørsel under etapeløbet Schweiz Rundt.

Løbskammeraten Magnus Sheffield fra Ineos-holdet styrtede samme sted som Mäder på nedkørslen, hvor begge ryttere røg ud over skrænten i høj fart. Gudskelov for Sheffield slap han med skrammer og en hjernerystelse.

Det tragiske dødsfald er desværre langt fra et enestående tilfælde. Gennem årene har store navne forladt os alt for tidligt, da de - ligesom Mäder - kom frygteligt galt afsted på cyklen.

Her en håndfuld af dem, vi måtte tage afsked med.

Fabio Casartelli 1995: Den olympiske mester fra Italien styrter på en nedkørsel på 15. etape af Tour de France og dør få timer senere på grund af sine skader.

Andrei Kivilev 2003: Kasakhstaneren styrter på anden etape af Paris-Nice og slår hovedet. Den efterfølgende morgen dør han som følge af sine skader.

Wouter Weylandt 2011: Belgieren dør som følge af et styrt på en nedkørsel omkring 20 kilometer fra mål på 3. etape af Giro d'Italia.

Antoine Demoitié 2016: Demoitie styrtede angiveligt sammen med en lille håndfuld andre ryttere, hvorefter belgieren blev kørt over af en løbsmotorcykel.

Bjorg Lambrecht 2019: Den blot 22-årige belgier døde i august 2019 efter at have styrtet ind i en betonvæg under tredje etape af Polen Rundt.

I 2021 mistede vi herhjemme den folkekære tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen. Selvom han havde stoppet sin professionelle karriere, mistede også han på tragisk vis livet under en træningstur på strækningen langs Havenrandweg-Zuid i den belgiske by Zeebrugg. Han blev 37 år.

Gino Mäder har kørt for Bahrain-Victorious siden 2021. Han blev 26 år.

Sponsoreret indhold