Sport10. januar 2024

Efter voldtægtsanklager: Dansk stjerne trækker sig

Nikolaj Sørensen fortæller nu, at han trækker sig fra de canadiske mesterskaber efter anklager om voldtægt
Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen kommer ikke til at forsvare deres titel ved dette års canadiske mesterskaber. 
Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen kommer ikke til at forsvare deres titel ved dette års canadiske mesterskaber.
 Foto: Geoff Robins/Scanpix Denmark

Det var USA TODAY, der i sidste uge kunne berette, at en unavngiven kvinde via sin advokat, havde fremsat anklager mod den olympiske skøjteløber Nikolaj Sørensen for en voldtægt tilbage i 2012.

Nu reagerer danskeren på beskyldningerne. På Instagram skriver Nikolaj Sørensen, at han har valgt at trække sig fra de nationale mesterskaber i Calgary, da han er blevet anklaget for voldtægt:

- Disse påstande er falske, og jeg har til hensigt at forsvare mig selv og mit omdømme kraftigt, skriver Nikolaj Sørensen.

Kæresten og skøjtemakkeren, Laurence Fournier Beaudry, kommer heller ikke til at deltage:

- Laurence og jeg har truffet den svære beslutning om ikke at deltage i de nationale mesterskaber i Calgary i denne uge. Selvom vi ikke ønsker at trække os, føler vi, at vores deltagelse ville være distraherende, og at sportsånden fortsat skal være i fokus for begivenheden, skriver han.

34-årige Nikolaj Sørensen har deltaget ved både OL og VM med Beaudry, som han har dannet par med siden netop 2012.

Voldtog kollega efter fest

Den alvorlige anklager kommer fra en unavngiven amerikansk kollega, der hævder, at han overfaldt og voldtog hende under en fest i Connecticut, USA. Ifølge dokumenter, som USA TODAY er i besiddelse af, skete voldtægten 21. april 2012.

I dokumenterne fremgår det, at den dengang 22-årige kvinde, blev holdt nede af Sørensen mod sin vilje på en seng efter en fest i en ejerlejlighed.

- Han klemte mig fast med sin venstre arm over mit kraveben, udtaler kvinden i en rapport til Canadas OSIC og U.S. Center for SafeSport.

- Han trykkede hårdt ned på mit kraveben og fik mig til at gispe efter luft i det øjeblik, han førte sin penis ind i min vagina og dækkede sin højre hånd over min mund.

I rapporten fremgår det også, at kvinden forholdt sig tavs i årevis og ikke rakte ud til politiet, fordi hun frygtede, at hun ville få skylden, og at ingen ville tro hende.

Derfor står hun frem

I USA har man fem år, fra et overgreb har fundet sted, til man senest skal anmelde det, hvis man vil gå rettens vej.

Sagen er altså forlængst faldet for forældelsesfristen. Men der er en helt særlig årsag til, at kvinden nu står frem. 22. juli sidste år, blev hun meget provokeret, da hun læste et interview med Nikolaj Sørensen, hvor han talte om vigtigheden af at beskytte kvinder i kunstskøjteløbets verden.

- Jeg kunne ikke tro, at de ord kom ud af voldtægtsmandens mund. Da gik det op for mig, at mødre vil sende deres døtre ud for at træne med ham, som er træner på et tidspunkt, når han stopper sin karriere, og jeg kunne ikke leve med den skyldfølelse velvidende, at jeg aldrig fortalte min historie, siger hun ifølge rapporten.

Nikolaj Sørensen har tidligere repræsenteret Danmark, men han rejste til Canada med Laurence Fournier Beaudry, da hun ikke kunne opnå dansk statsborgerskab. Sammen blev parret nummer ni ved OL i Beijing for snart to år siden.

Parret skulle oprindeligt deltage i de canadiske mesterskaber i næste uge, hvor de også er forsvarende mestre.

Sponsoreret indhold