Sport10 timer siden

Flemming Østergaards kone ramt af Alzheimer: Ubeskriveligt svært

Det er første gang, at Flemming Østergaard fortæller offentligt om sin kones demenssygdom
Don Ø fortæller i et opslag på Facebook, at hans kone, Inge, er ramt af demensygdommen Alzheimer. 
Don Ø fortæller i et opslag på Facebook, at hans kone, Inge, er ramt af demensygdommen Alzheimer.
 Foto: Mikael Rieck

Flemming Østergaards kone er ramt af Alzheimer.

Det skriver den tidligere bestyrelsesformand i Parken, også kendt som Don Ø, i et dybfølt opslag på sin Facebook-profil, hvori han hylder sin ægtefælle gennem 60 år.

- Når man får konstateret, at en af ens nærmeste er ramt af Alzheimer, begynder et nyt liv. For et par år siden fik min hustru, Inge, diagnosen, og det har forandret vores liv fuldstændigt. Jeg var ikke klar over, hvor meget denne sygdom ville ændre alt, selvom vores dygtige læge, Rikke Arildsen, tydeligt gjorde mig opmærksom på, at det ikke kun var Inge, der ville blive hårdt ramt – det ville også påvirke mit liv radikalt.

Sygdommen har været en stor omvæltning for ægteparret, der har været gift i knap tre årtier. Og i sit opslag beskriver Flemming Østergaard, hvordan det nu er hans tur til at være der for sin kone efter mange år med hendes ufravigelige støtte.

- Nu er det min tur til at støtte hende. Og det gør jeg. Men er det hårdt? Ja, det er mere end hårdt – det er ubeskriveligt svært, men det er også nødvendigt.

Selvom det er et par år siden, at hans ægtefælle fik konstateret Alzheimer, er det altså først nu, at familien vælger at dele den triste nyhed. Det skyldes, at de seneste par år har været ualmindeligt hårde.

- Vi har ikke delt nyheden om Inges sygdom offentligt før nu. Ud over Alzheimer har Inge også gennemgået nogle utrolig barske år med flere andre alvorlige sygdomme. Hun har været opereret for kræft, og der har været mistanke om kræft i tarmene. Alligevel har hun aldrig klaget. I stedet bekymrer hun sig stadig for mig, selvom mine egne helbredsproblemer kun har været småskavanker sammenlignet med alt det, hun har været igennem, skriver Flemming Østergaard.

Flemming Østergaard fortsætter sit opslag med et ønske om mere fokus på demens og Alzheimer. Her nævner han blandt andet tv-værten Puk Elgård, der medvirker i DR-programmet "Demenskoret".

Læs hele opslaget herunder:

Sponsoreret indhold