Sport27. juli 2024

Helena Elver fik støtte af kæresten Emil Jakobsen: - Han vidste, hvad jeg havde brug for

Helena Elver blev kastet lidt hovedkulds ind i 14-mands truppen, da Simone Petersen blev skadet. Her var kæresten, Emil Jakobsen, en afgørende støtte
Helena Elver. 
Helena Elver.
 Foto: Michael Rieck

LÆS OGSÅ: OL i kærlighedens by: Her er OL-parrene

Det er de færreste forundt bare at deltage ved et OL.

Endnu færre får lov til at dele oplevelsen med deres bedre halvdel.

Det gør Helena Elver dog, hvis kæreste, håndboldlandsholdsspilleren Emil Jakobsen, også er i Paris under legene.

Og det er både stort og specielt.

Det fortæller hun til SE og HØR lørdag eftermiddag under en dryppende himmel i Paris.

- Det er meget specielt, og jeg er vildt glad for, at vi får lov til at få den her oplevelse sammen. Det er der nok ikke mange, der kan prale af.

Selvom de begge bor i OL-byen og geografisk ikke er langt fra hinanden, så betyder de mange kampe, træninger og andre aktiviteter, at det dog ikke bliver til mange stunder sammen.

- Det er begrænset, hvor meget tid vi har fået sammen indtil nu, men det havde vi heller ikke forventet. Vi er bare glade for, at vi kan støtte hinanden lidt på distance, og så er vi alligevel ikke længere fra hinanden, end at vi har kunne få en kop kaffe sammen, smiler hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-25/20230130_jsu7169.jpg
Helena Elver var til stede, da Emil Jakobsen var med til at vinde VM-guld i januar sidste år.
 Foto: Jesper Sunesen

De to landsholdsprofiler tjekker dog dagligt ind til hinanden.

Det gjorde de ikke mindst, da Helene Elver blev hevet ind i den endelige trup, efter Simone Petersen blev skadet og måtte trække sig.

En svær situation for Odense Håndbold-spilleren, der både var ked af det på holdkammeratens vegne, men som også pludseligt skulle indstille sig på at få en afgørende rolle under legene.

- Da Simone (Petersen, red) blev skadet, var det ret at have en, der kender en så godt, som han gør. Han var en kæmpe støtte for mig, og han vidste lige præcis, hvad jeg havde brug for i de følelser, jeg havde der.

Helena Elver og resten af kvindelandsholdet skal i aktion søndag eftermiddag, hvor rivalerne fra Norge venter.

Lørdag aften kan hun til gengæld læne sig tilbage i sofaerne i OL-byen og se kæresten spille sin første OL-kamp i Paris, når herrelandsholdet møder Frankrig.

Sponsoreret indhold