Sport11. august 2024

Her er Emil Nielsens kælenavn på landsholdet: Han hader det selv

Den danske målmand har fået et helt særligt kælenavn, men hvis det stod til ham selv, så stoppede holdkammeraterne med at bruge det
Emil Nielsen er ikke selv særligt stor fan af kælenavnet. 
Emil Nielsen er ikke selv særligt stor fan af kælenavnet.
 Foto: Martin Høien

Det startede i mixedzone efter kvartfinalen mod Sverige, da Emil Nielsen som den sidste spiller mangler ude i omklædningsrummet.

Her får Henrik Møllgaard råbt efter ham.

"Kom så, Big Cheese!"

Det var til stor underholdning for de tilbageværende journalister. Ikke så meget for Emil Nielsen selv, der løftede den ene pegefinger og sagde "Det skal du ikke starte!"

Nu forklarer Henrik Møllgaard så over for SE og HØR, hvad der er hemmeligheden bag det for hovedpersonen selv knapt så kære kælenavn.

- Der er en eller anden dum mand med en mikrofon under EM, der på engelsk får råbt "endnu en stor redning af Emil 'Big Cheese' Nielsen", og der er vi ikke bedre mennesker, end at det bliver der selvfølgelig grinet lidt af og repeteret.

- Emil er jo dum nok til at hoppe i og sige "det skal I ikke kalde mig, det gider jeg faktisk ikke". Der er vi som sagt ikke bedre mennesker, end at når det en gang imellem går lidt for godt for Emil, eller når han endnu en gang vinder en hånd i whist, så er det nemt lige at trykke ham, hvor vi godt ved, det irriterer ham.

Umiddelbart virker det ikke til, at holdkammeraterne har tænkt sig at droppe kælenavnet.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-08-10/20240128-215922-7-1920x1383we.jpg
Det kan godt være, at Emil Nielsen og Henrik Møllgaard ikke er gode længere efter det her.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tværtimod, så er det begyndt at udvikle sig.

- Vi har prøvet med alle mulige fordanskninger som "hr. ost" og "store ost", men det har ikke det samme swung som "Big Cheese", for den kan bruges i hele håndboldeuropa. Det er mest af alt, fordi vi er nogle dumme drenge på tur, og fordi Emil var dum nok til at tilkendegive, at han ikke synes, det er ret sjovt.

Er der så andre fede kælenavne på landsholdet?

- Nej, det er klart det bedste. De andre bliver ofte lidt for søgt eller nogle bare for ondt, fordi vi er trætte af hinanden. Emils er klart i den sjovere ende.

Søndag skal Big Cheese, Møllgaard og resten af håndboldherrerne i aktion, når de skal spille OL-finale mod Tyskland.

Det er klokken 13.30.

Sponsoreret indhold