Sport9. juni 2023 (opd. 10. juni 2023)

Jonas Lössl efter skandalekamp: Det mest voldsomme jeg har været udsat for i min karriere

Den danske landsholdsmålmand måtte to gange konstatere, at en Viborg-tilskuere forsøgte at ramme ham med et kanonslag. Den ene gang var fanen lige ved at lykkedes
FC Midtjyllands målmand Jonas Lössl var nede at ligge, da et kanonslag sprang tæt på ham. 
FC Midtjyllands målmand Jonas Lössl var nede at ligge, da et kanonslag sprang tæt på ham.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

SENESTE: Sat på fri fod

Der skulle have været festdag, da FC Midtjylland fredag aften på trods af en skuffende sæson slog Viborg og spillede sig i playoff til europæisk fodbold i næste sæson.

Men kampen mellem Viborg og ulvene fra heden kommer desværre til at blive husket for noget helt helt andet.

To gange i anden halvleg blev der nemlig kastet et kanonslag mod Midtjyllands målmand Jonas Lössl.

Kampen blev i første afgang stoppet og anden gang afbrudt, men blev dog spillet færdig. Det ville sige, at Lössl to gange skulle gå tilbage til ”gerningsstedet”.

Det var ikke noget, han i kampen blev specielt rystet af, men efter kampen var det en mere slukøret målmand, der mødte TV 3 Sport til et interview.

– Det er det mest voldsomme jeg har været udsat for i min karriere. Det er decideret farligt. Man har jo hørt om, at det kan gøre skade, sagde en rørt men fattet Jonas Lössl

– I kampen lod jeg mig ikke ryste af det, men nu her, så… ja, fortsatte han.

Kampens kommentatorer udtrykte under kampen forundring over, at kampen skulle spilles færdig. Men her forklarede kampens dommer efter kampen, at der skal tre kanonslag til, før en kamp bliver afbrudt jævnfør UEFA’s regelsæt.

Hos Jonas Lössl var der stor ærgrelse over, at episoderne tog fokus fra det faktum, at FC Midtjylland jo rent faktisk tabte.

Slutteligt kom han med en opfordring til alle fodboldfans, der måtte have lyst til at volde modstanderholdet ondt.

– Jeg synes, man skal huske, at selv om vi er fodboldspillere, så er vi bare mennesker med familier derhjemme. Det er trods alt bare fodbold.

Jonas Lössl står noteret for en enkel landskamp for det danske landshold, hvor han i mange år har måtte overlade målmandsposten til Kasper Schmeichel.

Sponsoreret indhold