Sport15. juli 2022

Kæmpe nyhed fra Christian Eriksen: Det skal jeg nu

Får stor kontrakt i engelsk klub
Christian Eriksen skriver stor kontrakt i juli 2022
Christian Eriksen scorer en kæmpe kontrakt.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen kan nu kalde sig Manchester United-spiller.

Fredag oplyser den engelske storklub, at fynboen er ny spiller i klubben. De danske fodboldstjerne har sat sin underskrift på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2025.

- Manchester United er en speciel klub, og jeg kan ikke vente med at komme i gang.

- Jeg har haft privilegiet at spille på Old Trafford mange gange, men at gøre det i Uniteds røde trøje bliver fantastisk, siger Eriksen på Uniteds hjemmeside.

6. dansker i klubben

Fredag blev det en kendsgerning, at Christian Eriksen forsætter sin karriere i Manchester United. Parterne har papir på hinanden frem til juni 2025.

Dermed bliver Eriksen den sjette dansker, der optræder for "De Røde Djævle".

Her følger hans forgængere i Manchester United:

* Jesper Olsen (1984-1988).

Den vævre dribler blev første dansker i United, da han skiftede til klubben fra Ajax. Fire år senere tog han videre til Bordeaux. Olsen nåede at vinde FA Cuppen med United i sin første sæson.

* John Sivebæk (1986-1987).

Højrebacken blev hentet til United af Alex Ferguson efter at have scoret et blændende mål for det danske landshold i slutningen af 1985. Sivebæk sørgede endda for det første mål, der blev scoret med Ferguson som manager, men det blev også danskerens sidste i trøjen.

* Peter Schmeichel (1991-1999).

Den med længder mest succesfulde dansker i klubben. Da han kom til, havde United ikke vundet mesterskabet i 24 år, og da han rejste, var der tilføjet fem mesterskaber til samlingen. United-karrieren kulminerede i 1999, da klubben vandt mesterskabet, FA Cuppen og Champions League i samme sæson.

* Mads Timm (2002-2006).

Fynboen kom til klubben som et stort talent, men fik aldrig sit gennembrud. Det blev blot til en enkelt kamp som indskifter i Champions League mod Maccabi Haifa i 2002. Siden lejede United ham ud i størstedelen af kontraktperioden.

* Anders Lindegaard (2010-2015).

Målmanden var på kontrakt i United i fem år, men alligevel blev det blot til 29 optrædener på førsteholdet, herunder 19 i Premier League. 10 af dem faldt i 2012/13-sæsonen, hvor United blev suveræn mester.

Kilder: Transfermarkt, tv2.

United betaler ikke nogen overgangssum for Eriksen, da han formelt har været klubløs siden udgangen af juni.

Her udløb hans kontrakt med danskerklubben Brentford. Eriksen kom til London-klubben i januar, efter at han på grund af sit hjertestop i Parken sidste sommer fik ophævet sin kontrakt i Inter.

Eriksen kunne ikke fortsætte i den italienske klub, fordi reglerne i den italienske liga umuliggør, at man kan spille med den form for pacemaker, danskeren har fået indopereret.

Eriksen har tidligere spillet i Tottenham og Ajax. Manchester Uniteds nye cheftræner, Erik ten Hag, kom til klubben fra netop Ajax.

- Jeg har set Eriks arbejde i Ajax og kender detaljeniveauet og den forberedelse, som han og hans stab arbejder med hver dag. Det er tydeligt, at han er en fantastisk træner, siger Eriksen.

Imponerende karriere

Christian Eriksen har skrevet under på en treårig kontrakt med Premier League-klubben Manchester United, som dermed bliver hans tredje klub i England. Det meddelte klubben fredag.

Her følger en oversigt over Eriksens karriere:

Ungdomskarriere:

* 1995-2005: Middelfart.

* 2005-2008: OB.

* 2008-2010: Ajax.

Seniorkarriere:

* 2010-2013: Ajax.

* 2013-2020: Tottenham.

* 2020-2021: Inter.

* 2022: Brentford.

* 2022-: Manchester United.

Udvalgte meritter:

* Hollandsk mester med Ajax tre gange fra 2011 til 2013:

* Champions League-finale med Tottenham i 2018/19.

* Finalist i Europa League i 2019/20.

* Italiensk mester med Inter i 2020/21.

* Årets spiller i Danmark i 2011, 2013, 2014 og 2017.

Landshold:

* U-landskampe: 38.

* A-landskampe: 115.

* Mål på A-landsholdet: 38.

Kilder: DBU og Ritzau.

- Efter at have snakket med ham og lært om hans visioner og måden, han vil have holdet til at spille på, er jeg endnu mere spændt på fremtiden.

- Jeg har stadig kæmpe ambitioner i fodbold, der er rigtig meget, jeg ved, jeg kan opnå, og det her er det perfekte sted at fortsætte min rejse.

Manchester Uniteds fodbolddirektør, John Murtough, kalder Eriksen for en af de bedste offensive midtbanespillere i Europa.

- Det er ikke overraskende, at han har haft mange muligheder denne sommer, så vi er rigtig glade for, at han var overbevist om, at det her er den rigtige klub for ham, siger Murtough på Uniteds hjemmeside.

- Ud over sin fremragende teknik vil Christian tilføje værdifuld erfaring og lederevner til holdet, og vi ser frem til at se afkastet af disse kvaliteter på banen i denne sæson og fremover.

Sponsoreret indhold