Sport16. november 2022

Landsholds-darling fik hård start: Blev sindssygt syg

Emma Friis har haft et fantastisk EM indtil videre, men da hun sidste år fik slutrundedebat, stod kroppen helt af, da hun kom hjem
Emma Friis har været flyvende indtil videre under EM. Sidste år ramte sygdom hende til gengæld hårdt, da hun kom hjem fra VM i Spanien.
Emma Friis har været flyvende indtil videre under EM. Sidste år ramte sygdom hende til gengæld hårdt, da hun kom hjem fra VM i Spanien.
 Foto: Ritzau Scanpix

Fast kvinde i startopstillingen og dansk topscorer. Sådan lyder status for Emma Friis, der har gjort det fremragende under EM. Alt synes godt for landsholdets skarpe venstrefløj.

Helt det samme var ikke tilfældet, da hun sidste år fik slutrundedebut til VM i Spanien. I hvert fald ikke, da hun kom hjem efter slutrunden, hvor sygdom ramte hårdt.

- Jeg blev sindssygt syg, efter jeg kom hjem, fordi jeg tror, min krop bare reagerede på alt, siger Emma Fris til BT.

- Jeg har egentlig tænkt tilbage nu her, at jeg var sindssygt på og havde det egentlig godt til slutrunden også, og hver gang folk spurgte ind, sagde jeg: 'Det kører bare'. Men sekundet, jeg landede derhjemme, sagde kroppen bare fra.

Den oplevelse sidder stadig i landsholdsprofilen i dag, hvor hun, i følge hende selv, er blevet bedre til at håndtere det store pres og passe på sig selv.

- Jeg synes, jeg er blevet bedre til det. Der var jeg lidt mere uerfaren ved første slutrunde. Der bliver jo skrevet rigtig meget, og jeg tror ikke, jeg vidste, hvor stor mediedækningen var. Det er jeg blevet bedre til.

Emma Friis har været fremragende indtil videre under EM og er øjeblikkeligt dansk topscorer. 
Emma Friis har været fremragende indtil videre under EM og er øjeblikkeligt dansk topscorer.
 Foto: Ritzau Scanpix

Stor ros og større tryghed

Indtil videre har der dog ikke været grund til hverken at sige eller skrive andet end positive ting om den danske topscorer, og hendes præstationer er heller ikke gået eksperter forbi.

Blandt andet sender DR's håndboldekspert, Helle Thomsen, roser afsted til Friis.

- Det er så flot af en ung spiller at hamre den ene scoring ind efter den anden, og hun står rigtig fint defensivt også.

Friis selv føler også, at hun er faldet godt til på landsholdet, og at det danske fællesskab gør, at hun kan føle sig tryg.

- Det er jo bare fedt at være i en trup, hvor der er plads til forskelligheder, og hvor der er plads til både ekstroverte og introverte. Jeg trives og er tryg, og jeg tror, at det afspejler sig inde på banen, at jeg også har det godt uden for banen.

Emma Friis og resten af det danske landsholds videre færd bliver afgjort i aften, hvor mægtige Norge venter i den sidste mellemrundekamp. Et enkelt point vil med sikkerhed sende Danmark i semifinalen.

Sponsoreret indhold