Sport21. juni 2024

Landstræner: Så store er Jonas Vingegaards chancer

Der er flere spørgsmålstegn ved Jonas Vingegaard end normalt før Tour de France, men han meldes ved godt mod

Om lidt over en uge går årets største cykelløb i gang, og torsdag forsvandt uvisheden om Jonas Vingegaards deltagelse.

Danskeren er med i Firenze, hvorfra starten på Tour de France går, og har for nylig meldt sig i god forfatning i en snak med landstræner Anders Lund.

- På det tidspunkt var det stadig uafklaret, om han kunne køre, men ud fra situationen var det gået godt, og han var fortrøstningsfuld.

- For enhver rytter, der kommer tilbage fra en skade, er der en stor glæde ved at kunne cykle, som man plejer, og få den stimuli, som kroppen er vant til, og hvad der følger med af dopamin og endorfiner, forklarer Anders Lund.

Vingegaard styrtede ligesom flere andre cykelstjerner voldsomt i Baskerlandet Rundt i april. Han brækkede kravebenet samt flere ribben og punkterede en lunge.

Siden har han kun trænet i Danmark, Frankrig og på Mallorca, men Visma-holdet har meldt ham klar til det tre uger lange etapeløb i Frankrig.

Løbsfornemmelsen har han dog ikke nået at få, og det kan blive en udfordring, mener landstræneren.

- Løbene kan justere noget formmæssigt, men det er også der, man bliver matchet. Man kan få ro eller nerver på, for det er der, man vurderer sit niveau.

- Når han ikke har kørt siden Baskerlandet, går han ind til Touren med lidt flere spørgsmål, end han ellers ville have gjort.

- Omvendt kan han kigge på nogle tal og sammenligne med tidligere år. Så kan man sjusse sig frem til noget, og det har nok også været med i den store analyse af, hvad de skulle stille op med situationen, siger Anders Lund.

Det er lige på og hårdt fra start for cykelrytterne i dette års Tour de France. Allerede på 1. etape er der masser af bjerge på menuen, og det er ikke just til Vingegaards fordel.

- Det er en ulempe, for Jonas har normalt sin styrke ved sin restitution og særligt i sidste del af Touren. Men sådan er det. Man har heller ikke set Jonas være dårlig i starten af grand tours, han har bare et ekstra gear til sidst, lyder det fra landstræneren.

Sponsoreret indhold