Sport30. oktober 2023

Lionel Messi vinder Ballon d'Or-prisen for ottende gang

Argentineren kan igen igen kalde sig verdens bedste fodboldspiller
Inter Miami CF's Argentine forward Lionel Messi receives his 8th Ballon d'Or award during the 2023 Ballon d'Or France Football award ceremony at the Theatre du Chatelet in Paris on October 30, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Lionel Messi vinder prisen som verdens bedste spiller for ottende gang.
 Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix


For ottende gang i karrieren kan den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi kalde sig for verdens bedste.

Mandag aften modtog den 36-årige stjerne Ballon d'Or-prisen, som det franske fodboldmagasin France Football uddelte ved et show i Paris.

Messi modtog prisen foran norske Erling Haaland på andenpladsen og franske Kylian Mbappé på tredjepladsen.

Prisen gives for 2022-23-sæsonen, hvor Lionel Messi i december vandt verdensmesterskabet som anfører for det argentinske landshold.

Det er ottende gang, at den argentinske troldmand modtager prisen. Første gang var i 2009, hvor han efterfølgende vandt den alle år frem til 2012. Siden da har han vundet den i 2015, 2019, 2021 og nu i 2023.

Ingen spillere har vundet den flere gange. Cristiano Ronaldo er den nærmeste forfølger på listen med fem Ballon d'Or-priser.

I sidste sæson spillede Lionel Messi i fransk PSG. Her blev det til 21 scoringer i 41 optrædener for den franske hovedstadsklub.

Ved VM i Qatar spillede den argentinske anfører fuld tid i alle syv kampe og scorede syv mål. To af scoringer kom i finalen mod Frankrig, der blev vundet efter straffesparkskonkurrence.

Messi skiftede i sommerens transfervindue til Inter Miami i USA. Det var David Beckham, der er medejer af Inter Miami, som overrakte trofæet mandag aften til Messi.

Hos kvinderne modtog spanske Aitana Bonmatí prisen som årets kvindelige fodboldspiller.

Den 25-årige midtbanespiller var en del af FC Barcelona-holdet, der i sidste sæson vandt "The Treble". Bonmati var den FC Barcelona-spiller, der var involveret i flest mål.

Samtidig var hun også med på det spanske landshold, der i august blev verdensmester.

Her vandt hun "Den Gyldne Bold", der går til slutrundens bedste spiller.

Australske Sam Kerr blev nummer to i afstemningen, mens Bonmatis holdkammerat i FC Barcelona Salma Paralluelo blev nummer tre.

Sponsoreret indhold