Sport20. december 2023

Mary Earps skriver historie med fornem pris

Fodboldspilleren skriver historie som den første målmand, der er blevet kåret til BBC Sports Personality of the Year
I november måned blev Earps også kåret til Sunday Times Sportswoman of the Year 2023.
I november måned blev Earps også kåret til Sunday Times Sportswoman of the Year 2023.
 Foto: Mary Earps via Instagram.

For andet år i træk har en spiller fra det engelske kvindelandshold vundet den prestigefyldte pris 'BBC Sports Personality of the Year'.

Det er kun anden gang, at prisen bliver givet til en kvindelig fodboldspiller. Første gang var året forinden, hvor landsholdskammeraten og angriberen Beth Mead løb med hæderen.

Det var en rørt og stolt Earps, der modtog prisen. Blandt de øvrige nominerede var længdespringeren Katarina Johnson-Thompson og cricketspilleren Stuart Broad.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-20/sg.png
Mary Earps løfter stolt trofæet ved prisuddelingen.
 Foto: @lionesses via Instagram
https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-20/reyeywy.png
Inden showet strålede målmanden på den røde løber i en sort blondekjole.
 Foto: @lionesses via Instagram

- Jeg vil gerne sige, hvor ydmyg jeg er over at stå på en scene med sådanne atleter. Sport er en fantastisk ting, der bringer mennesker sammen.

- Det har ikke været den nemmeste rejse, og jeg ville ikke være, hvor jeg er uden nogle utrolige mennesker i mit hjørne. De sidste par år har været utrolige. Tak til mine holdkammerater og mine trænere, sagde hun i sin takketale.

Earps har i det hele taget haft et imponerende år, hvor et hav af priser er regnet ned over landsholdsmålmanden. Earps, der også er voldstomt populær på TikTok, hvor hun har over en million følgere, sluttede på en femteplads blandt årets Ballon d'Or-nominerede.

I høj grad takket være sine præstationer både for klub og landshold. I den engelske kvindeliga hjalp hun Manchester United med at nå kvindernes FA Cup-finale.

For England blev hun kåret som turneringens målmand, da løvinderne nåede hele vejen til VM-finalen for kvinder i sommer.

Emma Raducanu vandt BBC-prisen i 2021, efter sin triumf ved US Open som kun 18-årig. Prisen er med Earps blevet vundet af tre kvinder i træk - en bedrift, der ikke er set siden 1960'erne.

Sponsoreret indhold