Sport28. maj 2024

Medie: Team Sydhavsøerne-formand Carl Richard Christensen indrømmer hvidvask på skjulte optagelser

Team Sydhavsøernes direktør, Morten Harkjær Nielsen, er i chok over formand Carl Richard Christensens angivelige indrømmelser i den nye TV 2-dokumentar "Den sorte svane"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Du kan se traileren til den omstridte dokumentar her.
 Kilde: TV 2

LÆS OGSÅ: Truet på livet efter TV 2-dokumentar

I en ny omdiskuteret TV 2-dokumentar fortæller formanden for håndboldklubben Team Sydhavsøerne, Carl Richard Christensen, hvordan han angiveligt har hvidvasket flere millioner kroner.

På optagelserne, der er filmet med skjult kamera, erklærer Christensen sig samtidig parat til "nye svindelnumre" med sin tidligere makker - og programmets muldvarp - Amira Smajic.

Carl "Calle" Christensen (t.v.) har været formand for Team Sydhavsøerne i mere end 20 år.
Carl "Calle" Christensen (t.v.) har været formand for Team Sydhavsøerne i mere end 20 år.
 Foto: Team Sydhavsøerne

SE og HØR har tirsdag talt med Team Sydhavsøernes direktør, Morten Harkjær Nielsen, der dagen efter premieren er meget rystet over optagelserne i TV 2-dokumentaren "Den sorte svane: Expect No Mercy".

- Jeg er først blevet bekendt med det i morges. Jeg har ikke set den (dokumentaren, red.) endnu.

- Vi er blevet bestormet med henvendelser i dag, så på den måde, har jeg hørt det. Vi har haft mega travlt her på kontoret. Dagen har da udviklet sig noget anderledes, end vi havde regnet med, fortæller Morten Harkjær Nielsen.

- Hvad tænker du, ud fra de oplysninger du har om programmet, om jeres formand Carl Richard Christensens ageren?

- Jeg tænker, at det selvfølgelig ikke er noget, vi vil associeres med her i Team Sydhavsøerne, vores fantastiske håndboldklub... "Calle" (Carl Richard Christensen, red.) har været formand her i over 20 år, og det handler jo bare for os om at udvikle unge håndboldspillere, siger han og tilføjer:

- Jeg kender virkelig slet ikke noget til den verden der. Jeg er uddannet skolelærer og har været direktør her i to år, så jeg er nødt til at sige, at jeg kender ikke noget til det, og jeg vil gerne se dokumentaren, inden jeg kan sige noget, siger han.

I chok

Selvom Morten Harkjær Nielsen fortæller, at selvom han ikke selv har set optagelserne, er han dybt rystet over dokumentarens indhold.

- På optagelserne fortæller Carl Richard Christensen, at han har hvidvasket en masse penge. Er du chokeret over de oplysninger?

- Jeg er da dybt rystet, og jeg er da også rystet over at blive ringet op af SE og HØR. Vi er alle sammen meget, meget chokerede, og vi er nødt til at finde ud af, hvad alt det her, det handler om.

- Vi er jo bare håndboldentusiaster, og jeg er som sagt dybt rystet over det hele, siger han.

Team Sydhavsøerne holder til i den øverste del af 1. divison.
Team Sydhavsøerne holder til i den øverste del af 1. divison.
 Foto: Ritzau Scanpix

Kan ikke være formand

Team Sydhavsøernes formand, Carl Richard Christensen, har ikke svaret på TV 2's henvendelse, men han har kort afvist, at han kender Amira Smajic.

Morten Harkjær Nielsen siger til SE og HØR, at han endnu ikke selv har talt med formanden, efter han er blevet bekendt med dokumentarens indhold, men han slår dog helt fast, at man ikke kan varetage en formandspost i håndboldklubben, hvis man er kriminel.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-05-28/20240206-231129-1-1920x1280we_0.jpg
Den ambitiøse 1. divisionsklub ansatte i sommeren 2023 Klavs Bruun Jørgensen som cheftræner på en to-årig kontrakt.
 Foto: Ritzau Scanpix

- Kan man være formand for Team Sydhavsøerne, hvis man bruger sin fritid på at hvidvaske flere millioner kroner?

- Nej, det kan man ikke!, lyder svaret prompte fra Team Sydhavsøernes direktør, Morten Harkjær Nielsen.

Udover at fungere som formand for Team Sydhavsøerne, er Carl Richard Christensen kendt som en succesrig ejendomsinvestor og har også siddet i Køges byråd for Socialdemokraterne.

Team Sydhavsøerne lykkedes i 2023 med at hente den tidligere landstræner for kvindelandsholdet Klavs Bruun Jørgensen til klubben, der holder til i den øverste del af 1. division.

Sponsoreret indhold