Sport24. juni 2024

Morten Hjulmand har fortid på skærmen

Hvis du synes, du havde set den danske landsholdsspiller, inden han blev en berømt fodboldhelt, så er der nok noget om snakken
Morten Hjulmand har tilsyneladende et skjult talent. 
Morten Hjulmand har tilsyneladende et skjult talent.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han har fejet benene væk under samtlige danske fodboldfans denne sommer - ikke mindst med sit flotte langskudsmål, der sikrede Danmark et point mod England.

Men vidste du, at den 24-årige åbenbaring på den danske midtbane har en fortid på det store lærred?

https://imgix.seoghoer.dk/2024-06-24/hrth.PNG
Morten Hjulmand (nummer to fra højre) spiller i serien over for Søren Malling og Anne Sofie Espersen i rollen som hans mor og far, Torben og Katrine Friis.
 Foto: DR

Morten Hjulmand har nemlig haft en rolle i den populære DR-dramaserie Borgen tilbage i 2013. Her indtog han rollen som søn til parret Torben og Katrine Friis, der spilles af Søren Malling og Anne Sofie Espersen.

Det har en vaks X-bruger ved navn Christian Wilkens opdaget:

- Little known fact om vores alles nye yndling: Morten Hjulmand. Udover at være en loco midtbanedynamo er han også en eminent skuespiller. Hvem husker ikke hans storslåede indsats som skuffet søn i Borgen sæson 3, da Søren Malling har bollet udenom? skriver han.

Men hvis man ikke vil nøjes med at tage Christians ord for gode varer, så sørger film- og seriedatabasen IMDB for at bekræfte Hjulmands skuespillerkarriere. Her fremgår det nemlig, at en Morten Blom Due Hjulmand - som er Morten Hjulmands fulde navn - optræder i to episoder.

Den nygifte midtbanemand har altså lidt at falde tilbage på, når fodboldkarrieren en dag er forbi.

Inden da, skal han og resten af landsholdet sørge for at få spille sig videre fra gruppe C ved EM, hvor Serbien venter i morgen. Kampen begynder 21.00.

Sponsoreret indhold