Sport2 timer siden

NFL-legenden Brett Favre har fået Parkinsons sygdom

Brett Favre, der tidligere har fortalt om karrierens mange hjernerystelser, har fået Parkinsons sygdom
Brett Favre er blevet ramt af den ubehagelige sygdom. 
Brett Favre er blevet ramt af den ubehagelige sygdom.
 Foto: Kevin Dietsch/AFP/Ritzau Scanpix

Den tidligere NFL-quarterback Brett Favre har fået Parkinsons sygdom.

Det fortæller han tirsdag under en høring i den amerikanske Kongres, skriver nyhedsbureauet AFP og det amerikanske medie NBC News.

54-årige Favre var i årevis en stor profil i NFL. Han er også optaget i ligaens Hall of Fame over de de bedste spillere i amerikansk fodbold nogensinde.

Favre kom tirsdag ind på sin sygdom, da han i Kongressen skulle svare på en række spørgsmål om investeringer i et svindelramt selskab.

- Desværre mistede jeg min investering i et selskab, som jeg troede kunne hjælpe andre med et banebrydende middel mod hjernerystelser.

- Jeg er sikker på, at selv om det nu er for sent for mig - fordi jeg for nylig er blevet diagnosticeret med parkinson - så er det en sag, der lægger mig meget nært, fortæller den tidligere NFL-stjerne.

Parkinson er en kronisk lidelse i hjernen. Den kan blandt andet vise sig ved, at man får svært ved at styre sine bevægelser.

Brett Favre har tidligere fortalt, at han formentlig har fået tusindvis af hjernerystelser i løbet af sin mangeårige karriere.

- Hver gang mit hoved ramte jorden, ringede det for mine ører, eller jeg så stjerner og blinkende lys. Men jeg kunne stadig spille.

- Det er det skræmmende ved hjernerystelser. Det er dem, der virker små, som gør skade, sagde han i 2022 i et radiointerview ifølge NBC News.

Hjernerystelser er et hyppigt diskuteret emne i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL. Det skyldes, at spillerne ofte støder hovederne sammen, og - trods hjelme - derfor risikerer at få hjernerystelser.

Brett Favre har efter sit karrierestop flere gang sat fokus på problematikken. Han kæder tirsdag dog ikke direkte sin sygdom sammen med NFL-karrieren.

Favre opnåede særligt legendestatus i løbet af sine mange år hos Green Bay Packers. Her satte han rekord for flest startede kampe i træk for en quarterback. Det skete med 321 kampe i træk fra 1992 til 2010.

Sponsoreret indhold