Sport10. juli 2024

Niklas Landins drøm går i opfyldelse i Paris

Målmanden ser frem mod OL i Paris, hvor han slutter landsholdskarrieren af sammen med Mikkel Hansen
Niklas Landin har spillet 273 landskampe for Danmark.
Niklas Landin har spillet 273 landskampe for Danmark.
 Foto: Martin Høien

35-årige Niklas Landin har været - hvis ikke den bedste - så én af verdens bedste målmænd nogensinde.

Han blev kåret som verdens bedste mandlige håndboldspiller i både 2019 og 2021 og har vundet 11 medaljer med det danske landshold - fem af guld.

For Niklas Landin og Mikkel Hansen bliver det både farvel til OL og landsholdet - og flere andre holdkammerater er med al sandsynlighed heller ikke på holdkortet i LA om fire år.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-07-10/20240501-205017-L-1920x1288we.jpg
For Mikkel Hansen er håndboldkarrieren helt forbi. For Niklas Landin fortsætter karrieren i Aalborg Håndbold.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

- Jeg nyder selvfølgelig at være sammen med dem (Hansen, Lindberg red.). Vi har haft så mange fantastiske oplevelser, men jeg havde også gerne stået der alene, hvis de havde valgt at takke af noget tidligere. Men nu spiller vi sammen, og det nyder jeg da, at vi får den sidste fantastiske turnering sammen.

- Så går det jo videre bagefter med nogle andre fantastiske spillere, og det ser jeg egentlig også frem til, at jeg kan sidde lidt på afstand og følge med, siger Niklas Landin.

For målmanden kunne afslutningen på en lang landsholdskarriere ikke slutte et bedre sted. Og tanken om at tage afsked med landsholdet i Paris, har været en drøm for Landin længe, forklarer han:

- Det betyder rigtig meget. Det tror jeg har været min helt store drøm lige siden vi sluttede OL I Tokyo. Paris lå I en overskuelig fremtid, så jeg tænkte dengang, at det egentlig kunne være det perfekte punktum for min landsholdtid. Så det er nok et eller andet sted - uden jeg hundrede procent havde fastlagt det - nok været mit mål umiddelbart, siger han.

Den 26. juli skal Niklas Landin og Anne-Marie Rindom bære den danske fane i Paris. Dagen efter åbner håndboldherrerne OL med første kamp mod franksmændende i Paris.

Sponsoreret indhold