Sport11. juli 2024

Nikolaj Jacobsen forklarer opsigtsvækkende kampvalg

Landstræneren ville ønske, at man havde valgt en anden modstander end Argentina i testkampene inden OL
Nikolaj Jacobsen ville foretrække at teste mod en anden modstander.
Nikolaj Jacobsen ville foretrække at teste mod en anden modstander.
 Foto: Martin Høien

Både herrerne og damerne tester OL-formen af i Hillerød inden turen snart går til Paris.

Håndboldherrerne spiller to kampe i Royal Stage i 16. og 18. juli. Begge dage er modstanderen dog den samme, nemlig Argentina.

Men hvorfor tester landsholdet egentlig formen af mod Argentina over to kampe - et hold de er i samme OL-gruppe med? Det spørgsmål besvarede landstræner Nikolaj Jacobsen til pressedag på Hotel Marienlyst tirsdag til SE og HØR:

- Det er også lidt ærgerligt. Og jeg skal da også være ærlig sige, jeg havde da håbet på, at Argentina kom i den anden gruppe, men vi er jo nødt til at planlægge det i god tid.

Både Danmark og Argentina er i gruppe B ved OL, men valget blev truffet inden OL-lodtrækningen. Og selvom landstræneren måske ikke kommer til at afsløre alle sine kort på hånden, så er han ikke i tvivl om, hvad udfaldet af kampene skal være:

- Vi skal jo være et bedre hold med Argentina. Det kan godt være, at jeg ikke viser alt mit overtalsspil eller syv mod seksspil, men det andet skal vi også have prøvet af for at se, hvad der fungerer og ikke fungerer i forhold til OL. Nu bliver der testet af, og det er ikke alle hold, der spiller med åbne kort alligevel her op til OL, fordi man også har lidt længere forberedelsestid.

- På den måde får det nok ikke den store betydning, men hvis vi skal kigge optimalt set, så er det jo selvfølgelig været bedre at møde nogle af de andre hold fra den anden gruppe, slår han fast.

Danmark spiller åbningskamp mod Frankrig i Paris 27. juli.

Sponsoreret indhold