Sport10. september 2024

Overraskende hobby: Det laver Holger Rune på sine rejser

Han lever og ånder for tennis, men i sin sparsomme fritid er der en anden ting, der også trækker i den 21-årige stjerne.
Holger Rune spiller
Holger Rune kan godt li' dyr - med undtagelse af slanger og giftige edderkopper.
 Foto: Gregers Overvad

Han elsker ketchere. Han elsker server. Han elsker baghåndsreturneringer.

Og så elsker Holger Rune dyr.

Det kan man udlede, hvis man læser de to bøger, der i dag er udkommet om den danske tenniskomet. I den ene, "Holger Rune - på og uden for banen", fortæller Holger om de oplevelser, han får, når han rejser rundt i verden for at spille alle de store turneringer.

- Jeg prøver at komme ud at se noget, hver gang jeg er afsted. Nogle gange er det de nationale zoologiske haver, hvor jeg ser dyr, som er specielle for netop det område, jeg er i. Jeg har blandt andet besøgt et dyrereservat i Australien, der tog sig af koalabjørne og andre dyr, der var kommet til skade under de mange skovbrande, der i perioder raser i Australien, forklarer Holger i den store bog om hans liv.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-09-06/8702414141.jpg
Den nye bog om Holger Rune er lige udkommet.
 Foto: Gyldendal

Og i en anden bog, der også udkommer i dag - børnebogen "Hvor er Holger Rune?" - bliver man lidt klogere på Holgers dyreinteresse. Her kan man læse, at det er løven, der er Holgers yndlingsdyr, og at han godt kan være bange for slanger og giftige edderkopper.

Forhåbentlig er der hverken slanger eller edderkopper på de hotelværelser, som er Holgers hjem, når han i størstedelen af året rejser rundt på kloden for at vinde tennisturneringer.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-09-06/8702414202.jpg
Holgers hverdag er også blevet til børnebogen "Hvor er Holger Rune", der lige er udkommet.
 Foto: Gyldendal

I modsætning til mange andre sportsfolk elsker Holger nemlig hotelværelser.

- Jeg kan rigtig godt lide hotelværelser. Og jo højere, jeg er kommet op ad ranglisten, desto bedre hotelværelser får jeg også. Så jeg hygger mig, fortæller Holger, der som regel har sin manager, mor Aneke Rune, med sig rundt i verden.

Hun får dog sit eget hotelværelse.

Mor og søn har efterhånden fået set verden, for ifølge Holgers egen optælling har han allerede besøgt hele 53 forskellige lande.

Siden sit gennembrud har Holger brugt millioner på en lejlighed i København, som også er lidt af en fæstning - måske for at holde giftige edderkopper ude? Det kan du læse mere om her.

Sponsoreret indhold