Sportsstjernen Daniel Kirchner afslører kræftdiagnose på Instagram
LÆS OGSÅ: "Formand Finn" mistede sin hustru til kræft
Den tyske beachvolleyballstjerne Daniel Kirchner, der er blot 24 år, deler nu en ærlig og chokerende opdatering på Instagram.
For efter en rutinemæssig dopingtest under en turnering i München fik Kirchner en livsforandrende besked: Du har kræft.
- Den irriterende test reddede mit liv! skriver Kirchner i sit opslag.
Kirchner fik kræftdiagnosen i september og gennemgik hurtigt en vellykket operation. Men tiden efter operationen blev en hård kamp. Den unge sportsmand fortæller, at cellegiftbehandlingen ikke kun var fysisk krævende, men også en stor mental udfordring.
- Jeg var bange, indrømmer han.
- Bange for behandlingen, bange for ikke at kunne balancere studier, arbejde og kræftbehandling, og bange for, at jeg aldrig ville kunne konkurrere på samme niveau igen.
Kirchner forklarer, at han i begyndelsen næsten ikke fortalte nogen om sin sygdom, da ordene "jeg har kræft" føltes helt uvirkelige. Men det var samtaler med venner, familie og læger, der gav ham styrken til at håndtere situationen.
- Mange bekymringer kan løses, hvis man tør søge hjælp og tage imod støtte, siger han i dag.
Nu er Kirchner snart færdig med sin behandling og ser frem til igen at kunne fokusere på sporten og livet.
Det skriver han
Under GBT-turneringen i München gennemgik jeg rutinemæssigt en dopingkontrol – noget, der ofte opfattes som irriterende under turneringer. Men netop denne kontrol har efterfølgende muligvis reddet mit liv.
Kort efter Timmendorf blev jeg, på baggrund af dopingtesten, diagnosticeret med kræft. At få en sådan diagnose lige efter en succesfuld sæson føltes som et slag i ansigtet. Selvom operationen var vellykket, og der var få tegn på spredning af kræften, blev jeg på grund af den høje risiko for tilbagefald og en restchance for, at yderligere celler kunne være påvirket, rådet til at gennemgå et kemoterapiforløb.
Ugerne efter operationen og under kemoterapien var ikke lette. Udover de fysiske udfordringer, som behandlingen medførte, var situationen især mentalt belastende. Jeg var bange. Bange for kemoterapien, bange for ikke at kunne få universitetet og arbejdet til at hænge sammen, og bange for, at langsigtede skader ville forhindre mig i at dyrke sport, som jeg plejede.
Længe fortalte jeg næsten ingen om det – udsagnet "Jeg har kræft" føltes simpelthen surrealistisk, og jeg forsøgte at undgå at konfrontere denne virkelighed. Men til sidst var det netop samtalerne med venner, familie og læger, der hjalp mig med at håndtere situationen. Mange af de bekymringer, som en sådan livskrise fører med sig, kan ofte løses, hvis man er villig til at tage imod hjælp og aktivt søger støtte.
Lige så vigtigt er det at acceptere situationen. At spørge sig selv igen og igen, hvorfor det lige skulle ramme én selv, fører ingen vegne. I sidste ende kan man ikke ændre situationen – men man kan beslutte, hvordan man vil håndtere den. At få det bedste ud af omstændighederne og sætte sig klare mål kan hjælpe én med at komme igennem selv de sværeste tider.
Jeg er nu tæt på at afslutte mit kemoterapiforløb og føler mig bedre dag for dag. Jeg kan endnu ikke fortælle noget konkret om den næste sæson, men mit næste mål er at komme i gang med forberedelserne så hurtigt som muligt!