Sport21. september 2023

Ultraløber Stine Rex slider løbesko op for 28.000 om året

Verdensrekordholderen afslører, at hun heldigvis får heldigvis lidt hjælp til at dække den store udgift
Hundredevis af mennesker fejrede Stines vilde verdensrekord, da hun løb 506 kilometer på 72 timer om Søparken i Aabybro.
Hundredevis af mennesker fejrede Stines vilde verdensrekord, da hun løb 506 kilometer på 72 timer om Søparken i Aabybro.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Stine Rex har slået vild verdensrekord!

Stine Rex løber ikke for hverken pengene eller berømmelsens skyld - det er der nemlig ikke meget af i den verden - og så alligevel.

For da Stine Rex slog verdensrekorden for flest kilometer løbet på 72 timer, lykkedes det hende at samle over en kvart million ind til sårbare børn og unge - og stjæle overskrifterne i dagbladene:

- Det er det største, jeg har prøvet, fortæller hun om rekordforsøget i SE og HØRs sportspodcast "Af Banen".

Løbesko for 28.000

Stine Rex løber rigtig meget. Ikke så meget, som hun gerne vil og ikke så meget, som sine internationale ultraløbs-kollegaer, der har store sponsorkontrakter og økonomisk støtte.

I modsætning til dem, har Stine et fuldtidsjob. Hun underviser i det lokale idrætscenter Skansen, blandt andet i "jumping fitness".

Langt størstedelen af udgifterne til sit løb, står hun selv for at dække. Én væsentlig udgiftspost, får hun dog heldigvis hjælp til at dække:

- Jeg er så heldig, at jeg er sponsoreret af Craft løbesko, så jeg får 20 par om året - så der ryger også 20 par løbesko om året.

Modellen Stine løber i ligger på omkring 1400,- kroner. Med lidt hurtig hovedregning er det derfor ikke helt forkert at anslå, at Rex slider løbesko op for små 28.000,- kroner - om året!

Når man som Stine løber hver dag, 365 dage om året, i sol og regn ca. 24 kilometer om dagen, kan det betale sig at have udstyret i orden.

- Jeg har mine yndlings (sko red.). En zebrastribet sko med en carbonplade i - den er virkelig god! - Jeg løber mellem 800 - 1000 kilometer på et par løbesko.

Og vigtigheden i at løbe i de rigtige sko, er af afgørende betydning for en løber som Stine. Hun har mærket konsekvenserne af, at løbe i de forkerte sko.

- Ja! Mange gange. Og det var også et kæmpe problem i Aabybro (under rekordforsøget red.). Vi løb på fliser, og efter 100 meter føltes det som om, at vi løb på glasskår.

- Min fysioterapeut pakkede så mine fødder ind i tape, og så brugte han laser på dem, i de få pauser, jeg havde, forklarer hun.

Sponsoreret indhold