Dyrenes Beskyttelse opfordrer folk til at lade rålam være
Der er tryk på telefonerne hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, hvor mange ringer ind for at spørge, hvad de skal stille op, når et rålam ligger alene i naturen.
Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
– Mange folk ved ikke, hvornår et rålam er i nød, og hvornår det bare opfører sig som et normalt rålam i naturen. Det er helt naturlig adfærd, at små rålam det meste af tiden ligger alene. Når nogen kommer tæt på, trykker det sig blot ned mod jorden for at skjule sig selv, siger Peter Gravlund, biolog ved Dyrenes Beskyttelse.
Det gør du, hvis du ser et rålam:
- Medmindre et rålam er tydeligt såret, bør du altid lade det være og bevæge dig langt væk fra det, så dets mor kan komme tilbage til det.
- Hvis et rålam går og kalder, så er den bedste løsning at gå langt væk fra ungen, så moren kan komme til sin unge.
- Finder du et rålam, der er tydeligt såret, eller er du i tvivl om, hvorvidt ungen er i nød, så bør du kontakte Dyrenes Vagtcentral 1812 for vejledning.
Det er en tilbagevendende tendens, at borgere ringer ind til organisationens vagtcentral for at spørge om råd.
Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 110 opkald fra borgere, der havde set et rålam ligge alene.
Organisationen opfordrer i stedet til, at man lader de små rålam ligge, hvis man ser det på sin vej. For det kan blive efterladt, hvis man nærmer sig dyret.
– Den største fare for rålam er faktisk de mennesker, som finder dem. Mange tror, at de hjælper lammet ved at holde øje med det og tjekke, om dets mor kommer tilbage. Et rådyr vil dog meget sjældent nærme sig sin unge, hvis der er mennesker i nærheden, fortæller Peter Gravlund.