Læger advarer om at tisse i badet
Alle kender det. Du står i brusebadet og kan mærke noget trykke. Mens vandet alligevel løber, kan du jo ligeså godt også lige tømme blæren, når nu du står i badet.
Men ifølge urogynækolog Theresa Irwin er det en dårlig idé.
Det skriver Daily Mail.
På sin TikTok-profil deler hun ud af sine lægelige råd. Og her advarer hun om at tisse i badet.
Trigger hjernen
Ifølge hende er det en korrekt måde at tømme sin blære på – at tisse stående – men det kan påvirke dig i andre sammenhænge, når du hører vand løbe.
– Du skal ikke gøre det, hver gang du står i badet, fordi fremover vil din blære få trang til at tisse, når du hører vand løbe, eftersom den er vant til at høre lyden af vandet fra badet, forklarer hun.
Det kan derfor trigge din blære, når du enten tager opvasken eller vasker dine hænder.
Theresa Irwins teori bliver bakket op af en anden læge – Alicia Jeffrey-Thomas.
– Hvis du tisser, mens vandet løber, så begynder din hjerne at tro, at hver gang du hører vandet løbe, så skal du tisse, lyder det fra hende.
Råd til festivalsæsonen
Der er også gode råd at hente fra Alicia Jeffrey-Thomas op til festivalsæsonen, som står for døren.
Hun advarer nemlig mod at tisse for en sikkerheds skyld, som man ofte gør lige inden en koncert, så man slipper for at gå midt i det hele og risikerer at blive væk fra sine venner.
I stedet skal man prøve at træne sig selv til at gå på toilettet tre til fire gange om dagen og minimum to gange om dagen. Og skal du tisse om natten, anbefaler hun at droppe det.
– Formålet er at "ride på bølgen", så man ikke giver efter for, når man virkelig skal tisse, lyder anbefalingen.
Kan spare penge
Selv om det altså er en dårlig idé at tisse i badet rent psykisk, så kan det altså spare nogle penge.
Ifølge IFL Science bruger du omkring seks liter vand, hver gang du trækker i toilettet. Og da en gennemsnitlig voksen tisser sådan rundt regnet syv gange på 24 timer, går der godt og vel 42 liter vand om dagen på at skylle ud efter en tissetår.
Hvis folk tisser syv gange dagligt hver dag alle årets dage, bliver det til ikke mindre end 15.330 liter vand hvert år. Og det kan som oftest ses på vandregningen.