Kendte26. oktober 2019

Svinedrengen fra Tyrkiet: Sidder på flæsket

Umut kom til Danmark som 13-årig og fik så idéen til sit madimperium på et plejehjem. Men han måtte så grueligt meget igennem for at vinde kongeriget.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/umut_sakarya_mr_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

For tiden tumler den runde restauratør fra Tyrkiet rundt på Danmarks mest glamourøse dansegulv og betager de danske tv-seere fredag efter fredag med et kæmpe friskfyrsmil.

Men for bare et par år siden var Umut Sakarya helt i kulkælderen.

Den nu 29-årige spradebasse kom til Danmark med sin mor i en alder af 13 år, men først som 18-årig smagte han første gang svinekød — og siden udviklede sig en kærlighedshistorie.

Umut kom i lære som kok og lavede mad til et plejehjem.

Her lærte han at tilberede øfferne, så bedsterne frydede sig.

Og så kastede den unge tyrkerkok sig ud i et eventyr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_dr.jpg
 (Foto: DR)

Allerede før "Vild med dans" blev Umut tv-stjerne i programmerne "Tyrkersvin" på DR3. (Foto: DR)

Forrådt af eksen

Sammen med sin daværende kæreste Katrine åbnede han restaurant Grisen, og horder af sultne københavnere flokkedes om at få gris på gaflen hos Umut.

Indtil han og Katrine gik fra hinanden.

— Jeg har startet det op med mine egne hårdt tjente penge, med mine møbler hjemmefra og med mine erfaringer og mine tanker omkring dansk mad.

— Da jeg startede det, var jeg kærester med den nuværende ejer, som valgte at åbne firmaet i sit eget navn, uden at jeg vidste det. Da vi så gik fra hinanden, valgte hun at tage det fra mig.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_mr_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

— Når jeg kigger tilbage, kan jeg kun grine af, hvor tarveligt folk kan opføre sig, når det handler om penge, har Umut sagt om det, han kalder sit livs største nederlag. (Foto: Mikael Rieck)

— Det har været det største nederlag i mit liv, men der er desværre ikke at gøre noget juridisk, fordi hun skrev sig selv ind i alt.

— Det gør selvfølgelig superondt at føle sig svindlet af en, man har været kærester med i fem år, fortalte Umut til DR, da han sidste år var hovedperson i DR3-programmet "Tyrkersvin".

Grisemester

Heldigvis har Umut taget revanche ved at starte sit eget flæskeimperium — med hovedsæde i Guldkroen på indre Nørrebro, der har fået store knopskydninger med Guldgrillen, Guld To Go og Franks Værtshus.

I denne måned drager han endda til sin gamle hjemstavn, Fyn, for at åbne en pop up-flæskerestaurant i Odense.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_mr_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Derhjemme har den dansende kok glæden af den 20-årige kæreste Clara Cornelia Cleemann — som også servicerer gæsterne på Guldkroen som veloplagt tjener. (Foto: Mikael Rieck)

Og selv om uddannelsen faktisk er i den helt fine ende, og Umut har været på danske kokkelandshold — det gav en sejr ved U21-europamesterskaberne i 2011 — er det det fedtrige danske folkekøkken, han holder fast i.

— Jeg kan godt lide det der med at mestre én ting:

Jeg kan lave brun sovs, og jeg kan stege svin. Mere behøver man ikke. Det er rigeligt, har han fortalt i Berlingske.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/umut_sakarya_mr_2.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Det er ikke kun flæsk, der serveres på dansk-tyrkerens restauranter. Der er også rig mulighed for at drikke et Fernet Branca-shot med restauratøren himself. Så længe han deltager i "Vild med dans," holder Umut sig dog fra de våde varer. (Foto: Mikael Rieck)

— De skal også mærke, at der er en kok med i programmet, så jeg tager kager med til træningen. Jeg satser på, at det her bliver en "Vild med dans"-sæson, hvor danserne bare bliver tykkere og tykkere.

Det er min taktik.

Sponsoreret indhold