Sidste chance for Joachim i Paris: Desperat jobjagt
Da prins Joachim i løbet af denne måned rejste tilbage til Paris med familien, var det ikke bare for at gøre sin uddannelse færdig. Det var efter alt at dømme også med intention om at score et udenlandsk job i allersidste time.
Joachim tog selv bladet fra munden forleden.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Parret vinkede farvel til Danmark i sommeren 2019. (Foto: Hanne Juul)
– Hvem ved? Hvad fremtiden byder på, er nok for tidligt at sige noget om, lød det kryptisk fra prinsen, der efterfølgende blev spurgt, om uddannelsen kan føre til et job i udlandet.
– Det kunne det måske godt, sagde han til BILLED-BLADET.
Historiker og kongehusekspert Sebastian Olden Jørgensen er ikke overrasket over udtalelsen.
– Det er jo en ren tilståelsessag. Jeg har hele tiden opfattet den her tur til Paris som en mellemfase. Han har haft mindre held med nogle andre ting i fædrelandet.
Karrieresøgning
Det har været en lejlighed til at komme væk og dyrke det franske og lede i ro og fred. Bort fra den danske offentlighed. Når han er så præcis nu, så er det, fordi det hele tiden har været planen og ønsket. Men han er altså ikke helt i mål, og det skal man måske heller ikke undre sig over, siger han.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Hele familien var samlet, da Joachim fyldte 50 år. Felix, 17, Nikolai, 20, Henrik, 11, Margrethe, 80, Marie, Athena på otte år, og Joachim. (Foto: Hanne Juul)
Forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen er enig:
– Han rejser tilbage til Paris – ikke bare for at komme tilbage på skolen, men lige så meget for at sætte fuld skrald på sin karrieresøgning. Fordi der er en deadline, der hedder 1. august. Ellers kommer han til at hænge og dingle i lang tid, siger han.
Apanagen i fare: Prins Joachim tvunget hjem
Det er nemlig ikke et hvilket som helst job, prinsen søger. Joachim kigger ifølge eksperterne mod NGO’er, FN eller UNESCO – steder, man ofte placerer pensionerede politikere. Men det kan snart være for sent. Og coronakrisen har i den grad hæmmet jobsøgningen, der også handler om at netværke med de rigtige mennesker. Problemet er, at alt har været gået i stå.
– Det er meget ubelejligt for ham. Det har sikkert været i denne her afgørende periode, at nogle samtaler skulle gennemføres, siger Olden Jørgensen.
Artiklen fortsætter under billedet ...
I oktober 2019 var Joachim og Marie gæster til en storslået fest på Hôtel de Ville i den franske hovedstad. (Foto: Hanne Juul)
Og Søren Jakobsen er enig:
– Problemet er lige nu, at de politiske beslutningsprocesser i Europa er kortsluttet. Og derfor er han i et coronahul lige nu. Han har afleveret hovedopgave og skulle være færdig i juni. Det gør jo, at han kan gå aktivt i gang, inden den franske sommerferie begynder. Han har et lille vindue nu. Det kan være hans redning, siger han.
Dronningen aflyser sit sommertogt
Fransktalende fremtid
Eksperterne tror, at familien sigter på et fransktalende, europæisk land – ikke mindst på grund af parrets franske ophav. Marie er født i Paris og opvokset i Geneve i Schweiz. Joachims far, prins Henrik, var fransk, og han har selv gået på skole i landet. Dermed er det formentlig Frankrig, Belgien eller Schweiz, familien ender med at bosætte sig i.
Artiklen fortsætter under billedet ...
Prinsesse Marie, 44, har været glad for at bo i Paris. Hun er født i byen. (Foto: Hanne Juul)
Det er ikke første gang, prinsen indrømmer, at opholdet i Frankrig kunne blive af mere permanent karakter. I februar 2019 sagde han til SE og HØR:
Udtalelsen fik mange til at undre sig, men kongehuset har siden holdt fast i, at det franske eventyr var midlertidigt, og at Joachim og Marie ville vende tilbage til villaen i Klampenborg denne sommer. Nu tyder meget altså på, at parrets dage i Danmark for alvor kan være talte.
Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.
Kronprins Frederik er tilbage på job