Kendte13. juli 2024 (opd. 13. juli 2024)

Jens Werner kæmpede med sin kræft i hemmelighed

Sidste forår fortalte han og familien om diagnosen - men det er først efter dansedommerens død, at det nu står klart, at han fik konstateret sygdommen allerede i 2020
Jens Werner og familien kæmpede i flere år helt privat med hans kræft, som de først fortalte hans mange fans om sidste år.
Jens Werner og familien kæmpede i flere år helt privat med hans kræft, som de først fortalte hans mange fans om sidste år.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Gør ondt helt ind i hjertet

Siden det torsdag kom frem, at "Vild med dans”-dommeren og verdenmester i dans, Jens Werner, er død blot 59 år gammel, har kendte og almindelige danskere hyldet den afdøde TV 2-stjerne.

De har fulgt hans kræft fra sidelinjen, og flere har udtrykt overraskelse over, at det pludselig gik så stærkt.

Men fredag afslørede hans kone Anette Werner, at kampen faktisk har varet meget længere, end hun og Jens lod omverdenen tro.

Sidste forår kom det således frem, at han var blevet ramt af kræft.

Der var bare en vigtig detalje, som Jens og familien har holdt for sig selv indtil nu og kun delt med de nærmest. Kræftdiagnosen fik han meget tidligere:

"I Julen 2020 da hele Danmark lukkede ned pga. Corona fik vi vores livs chok!" afslører Anette nu i et gribende opslag på Facebook.

"Ingen kunne se det, igen vidste det andet end os, du kæmpe en sej kamp, som du og vi vidste ikke kunne vindes fra starten af!"

"Men du vandt alligevel, mod alle odds," fortæller hun videre, da diagnosen allerede i 2020 lød på, at han havde blot et år tilbage at leve i.

Sådan gik det som bekendt ikke.

At Jens Werner aldrig klagede over sygdommen - og først fortalte om kræften, da den fik konsekvenser for hans offentlige opgaver - overrasker helt sikkert ikke dem, som var tættest på ham.

Jens var nemlig kendt for at løse sine opgaver med et smil og levere, når han blev bedt om det.

På samme måde vil Anette Werner nu fortsætte i hans ånd:

"Glæder mig til at køre vores højt elskede Danseskole videre i din ånd, med alle vores fantastiske søde elever og super dygtige instruktører som altid!"

"Vi ses til September," skriver hun og takker de mange, som har vist familien stor omsorg og sendt så mange blomster, at hun omtaler det som "et blomsterhav som aldrig er ser før!"

Jens Werner skal bisættes på fredag klokken 13.

Sponsoreret indhold