Kongelige16 timer siden

Læge om dronning Margrethes indlæggelse: - Kan få fatale konsekvenser

Dronning Margrethe er onsdag faldet i sit hjem på Fredensborg Slot, og det er bestemt ikke en ufarlig situation, lyder det fra tv-lægen Charlotte Bøving
Dronning Margrethe blev onsdag indlagt på Rigshospitalet.
Dronning Margrethe blev onsdag indlagt på Rigshospitalet.
 Foto: Martin Høien

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe i højt humør inden indlæggelsen: - Det går så fint

Dronning Margrethe er lige nu indlagt på Rigshopitalet i København efter et fald på Fredensborg Slot onsdag aften. Sådan lyder den seneste melding fra kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Og det er bestemt ikke uden grund, at sundhedspersonalet på Riget har valgt at beholde den 84-årige dronning til observation.

Sådan lyder vurderingen fra tv-lægen Charlotte Bøving, der understreger, at dronningen jo som bekendt "har haft mange udfordringer på det seneste".

- Når man har den alder, vil man have større brudrisiko. Og så er der jo en balanceproblematik. Man har dårligere balance, fordi man får dårligere muskelstyrke. Selve balancefornemmelsen forringes med alderen, det samme gør muskelstyrken. Og når så dronningen oven i købet har gennemgået flere rygtoperationer, kan det give en markant forringet balance og førlighed, siger Charlotte Bøving med henvisning til blandt andet den operation, som dronning Margrethe gennemgik i februar sidste år.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-09-19/_MHO0451.jpg
 Foto: Martin Høien

Dronningens tidligere forkærlighed til cigaretterne kan være problematik i forhold til at udvikle knogleskørhed og dermed brudrisiko.

- Endelig så er der jo vores hoved, som man er bange for at slå. Er der bare et lille blodkar, der brister, så kan det få fatale konsekvenser. Bare det, at man slår sig og slår musklerne, kan sætte muskulaturen ud af spil, så førlighed kan være truet for en stund, siger Charlotte Bøving og tilføjer:

- Jeg tænker, at har hun slået hovedet, og er man det mindste tvivl, vil hun med sikkerhed blive scannet.

Tidligere på ugen dukkede dronning Margrethe op til flere begivenheder, der har været en del af den kongelige kalender.

Dronning Margrethe gæstede onsdag åbningen af konferencen ECTRIMS 2024 i Bella Center i København.
Dronning Margrethe gæstede onsdag åbningen af konferencen ECTRIMS 2024 i Bella Center i København.
 Foto: Iben Gad, Scleroseforeningen

Mandag meddelte dronningen sågar selv, at "det går så fint", da pressen ville høre til hendes velbefindende, og det er ifølge Charlotte Bøving ikke uden betydning, at dronningen er i god fysisk og psykisk form.

- Jeg kan jo se, at hun har haft en travl kalender, og når jeg har set hende gå med sin stok på tv, så bruger hun den meget lidt. Vi har en dronning, der er i rigtig fin form. Hun er velbevaret, og hendes hjernefunktion er velbevaret.

- Det er altafgørende for ens gøren og laden, at man kan holde sig mobil, siger Charlotte Bøving, der sender sine bedste ønsker om god bedring til dronningen og konkluderer:

- Der er masser af livskraft tilbage i hende.

Sponsoreret indhold