Kendte20 timer siden

Flere dansere står frem: Josefin Bjerkensjöe Canfield skylder millioner

Flere dansere fra Copenhagen Dance Space træder nu frem og fortæller om manglende betalinger og ubehagelige oplevelser under Josefin Bjerkensjöe Canfields ledelse
Josefin Bjerkensjöe Canfield og Copenhagen Dance Studio er under massive beskyldninger.
Josefin Bjerkensjöe Canfield og Copenhagen Dance Studio er under massive beskyldninger.
 Foto: Bjerkensjoefrom.dk

LÆS OGSÅ: Dansedronning Josefin Bjerkensjöe Canfield reagerer efter grove beskyldninger

Danseverdenen gemmer på mørke hemmeligheder, og nu er de ved at blive afsløret én efter én.

Flere tidligere dansere fra den populære Copenhagen Dance Space står nemlig frem med beretninger om ubehagelige oplevelser under den tidligere ejer, Josefin Bjerkensjöe Canfields, 15 års ledelse.

Ud over de personlige grænseoverskridelser afslører flere tidligere dansere og undervisere også alvorlige økonomiske problemer på danseskolen.

Skylder millioner

SE og HØR har talt med undervisere, der mangler at modtage betaling for deres arbejde, samt dansere, der ikke har fået de ydelser, de har betalt for.

Over for SE og HØR erkender Josefin Bjerkensjöe Canfield, at hun ikke har kunnet betale sine undervisere og dansere i flere måneder, og at hun nu skylder flere millioner.

Lover guld og grønne skove

En af de dansere, der ikke har modtaget ydelser er Yasmin Hjort. SE og HØR har fået indsigt i en korrespondance mellem Yasmins mor, Pernille Hjort, og Josefin Bjerkensjöe Canfield.

I korrespondancen bekræfter Josefin i september 2023, at hun skulle være manager for datteren og varetage hendes dansekarriere både i Danmark og internationalt, under navnet Copenhagen Dance Space.

- Vi betalte i første omgang 25.000 kroner, men der skete ikke noget. Hun lovede guld og grønne skove, som jeg naivt hoppede på igen, og hun bad mig betale yderligere 25.000 kroner for en femårig kontrakt. Der kom dog aldrig til at ske noget, siger Pernille til SE og HØR.

I marts 2024 meddeler Josefin familien, at hun ikke længere kan fungere som manager og har brug for tid til at finde sig selv. I mailen skriver hun videre, at hun vil refundere pengene, der svarer til de resterende år og måneder.

Ifølge Pernille Hjort har hun aldrig modtaget en krone på trods af adskillige henvendelser.

Yasmin har tidligere danset med prominente danske kunstnere som Jada, Icekiid og Oh Land. Oprindeligt skulle hun under Josefins ledelse have optrådt for Suspekt og Tessa i løbet af sommeren, men disse planer blev ændret, da Josefin solgte selskabet.
Yasmin har tidligere danset med prominente danske kunstnere som Jada, Icekiid og Oh Land. Oprindeligt skulle hun under Josefins ledelse have optrådt for Suspekt og Tessa i løbet af sommeren, men disse planer blev ændret, da Josefin solgte selskabet.
 Foto: Privatfoto

Til SE og HØR fortæller Yasmin Hjort, at Josefin fik hende til at føle, at hun ikke var god nok, og blev sammenlignet med andre dansere i åbent forum.

- Jeg følte mig udstillet og skammet mig over mig selv. Josefin pressede mig ud i grænseoverskridende adfærd og ligeledes var hendes forestillinger ekstreme og grænseoverskridende.

- Dagen før et show kunne hun sige at vi/ jeg ikke var klar, og hvis vi ikke tog os/ jeg sammen så ville hun tage os ud af showet. Det var altid en kamp om at blive accepteret, blive set.

Ejer ingenting

Da SE og HØR forholder Josefin Bjerkensjöe Canfield beskyldninger om manglende betaling til danserne og underviserne, lægger hun sig fladt ned og erkender, at hun har en stor gæld hængende over hovedet.

- Det er rigtigt. Jeg er lukket ned. Der er mange, der ikke har fået det de skulle have, det er virkeligheden. Jeg kunne ikke mere, siger Josefin Bjerkensjöe Canfield og fortæller, at hun er insolvent.

- Kan du forstå, at folk er sure over, at de nu ikke kan få deres penge?

- Jeg forstår godt, at folk er vrede. Jeg har virkelig kæmpet til det sidste. De sidste otte måneder har jeg kæmpet. Jeg tager selvfølgelig mit ansvar, hvis det ender med, at jeg skal i fogedretten og betale af resten af mit liv.

- Når du godt ved, at du ikke kunne tilbyde de ydelser, du lovede og opkrævede penge for, hvorfor blev du så ved med at opkræve penge?

- Jeg kæmpede til det aller sidste. Jeg satte et nyt studie i stand for at kæmpe til det sidste. Jeg har ikke brugt pengene på mig selv. Når jeg har forsøgt at tjene penge, har det været for, at virksomheden skulle overleve. Jeg er et godt kristent menneske, siger Josefin og tilføjer:

- Jeg forsøgte at sælge pladser på holdene, så firmaet kunne overleve, og de mennesker, der nu er sure kunne få lov til at gå på de hold. Men løbet var kørt til sidst.

Undervejs i forløbet har Josefin solgt Copenhagen Dance Space til nye ejere i håb om, at det ville redde danseskolen, men det gjorde det ikke.

SE og HØR har talt med dansere fra Copenhagen Dance Space, der beretter om, at de er blevet bedt om at betale for hold, efter Josefin var ude af firmaet. Ifølge Josefin Bjerkensjöe Canfield afviser hun, at det er sandt.

Ifølge CVR-registeret bliver hendes firma lukket den 30. september, over for SE og HØR fortæller hun nu, at hun skulle have stoppet i marts.

Vælter med beskyldninger

SE og HØR har fået indsigt i Facebookgruppen "Victims of Josefin's fraud", hvor det vælter ind med beskyldninger fra tidligere dansere og undervisere.

I gruppen beretter flere om, at de har betalt mange tusinde kroner for danseudannelser, der aldrig blev gennemført, SE og HØR har talt med flere af underviserne, der fortæller, at de aldrig fik udbetalt deres løn

Sponsoreret indhold