Tech6 timer siden (opd. 6 timer siden)

Test af YouSee Audio: Her er tv-boksen for dem der ikke gider bøvlet

Med hjælp fra Bang & Olufsen er den nye YouSee Audio tv-boks lykkedes ganske godt som med at kombinere streaming og bedre lyd - det er bare de færreste, der får brug for den. I morgen kommer den på gaden
Fjernbetjeningen er solid og virker godt. Vi kunne dog godt tænke os, at softwaren i tv-boksen var lidt mere kvik.
Fjernbetjeningen er solid og virker godt. Vi kunne dog godt tænke os, at softwaren i tv-boksen var lidt mere kvik.
 Foto: YouSee

LÆS OGSÅ: Så god er YouSee's nye streamingboks

Som jeg forleden skrev i min foromtale af den nyeste tv-boks fra YouSee, kaldet YouSee Audio, så har det tidligere udløst digitale "tragedier" i flere danske hjem, når tv-giganten har forsøgt at sælge tilsvarende bokse.

Men på det seneste har YouSee erkendt, at de aldrig bliver verdensmestre i at strikke deres egne bokse sammen. I morgen onsdag 25. september kommer en ny af slagsen på gaden.

På det seneste har den danske gigant valgt samarbejdspartnere som Google - med YouSee Streamer - og nu Bang & Olufsen i YouSee Audio. Det er godt, fordi tv-boksene fungerer bedre. Meget bedre.

Desværre for YouSee er tiden ved at løbe fra at få sit tv som flow ud af stikket i væggen. I dag er det meste streaming - og de fleste køber signalet direkte fra tjenester som fx Netflix, Max og Prime.

Det kan tv-boksen

Du kan streame de kabel-tv-kanaler (i op til 4K), du har købt hos YouSee.

Du kan streame det tv- og lydindhold, du har købt hos en række kendte streamingtjenester via boksens indbyggede apps.

Du kan streame lyd via Bluetooth fra fx din telefon til tv-boksen. Og fjernsynet skal ikke være tændt for, at du kan afspille lyd og musik.

Du kan betjene boksen via den fjernbetjening, som følger med i salgskassen. Der er også et HDMI-kabel med, så du kan koble tv-boksen og dit fjernsyn sammen.

Du ejer ikke boksen, men betaler 999 kroner for at låne den. Du skal levere den tilbage, når du stopper med at være kunde hos YouSee.

Når sportsrettighederne, som tidligere har tvunget kabel-tv-kunderne i dyre håndjern hos YouSee, overtages af andre streamingtjenester, ja, så er kabel-tv-festen for alvor forbi i YouSee.

I stedet forsøger firmaet sig nu med YouSee Audio at få deres tilbageværende kunder til elske tv-boksen til at levere en god tv- og lydoplevelse. Håbet er, at det skaber gladere kunder.

Og det lykkes faktisk ganske godt, kan vi afsløre efter en test af produktet.

Softwaren og tv-oplevelsen minder næsten 1:1 med det, man får i YouSee Streamer. Altså en software der fungerer, men ikke er prangende hurtig.

Tv-boksen kan stå foran de fleste fladskærme og fylder markant mindre end de højttalere, man normalt kan købe til sit tv.
Tv-boksen kan stå foran de fleste fladskærme og fylder markant mindre end de højttalere, man normalt kan købe til sit tv.
 Foto: YouSee

Det nye er, at den forvoksede firkant af en tv-boks også indeholder en forstærker og fem højttalere.

Og hvis du har et fjernsyn med "svag lyd" - og ikke bruger eksterne højttalere - vil lydoplevelsen opleves som markant bedre.

Rent teknisk er der tale om Dolby Atmos, der spreder lyden godt i rummet. Og boksen har flere lydprofiler indbygget, så du kan skifte mellem for eksempel en lydprofil til film og en anden lydprofil til musik.

Det fungerer ok, men jeg savner muligheden for manuelt at kunne styre bas og diskant. Og at kunne styre hvordan lyden fordeler sig i rummet.

Men skal du have adgang til det, kræver det, at du køber dyrere eksterne højttalere.

Ideen med YouSee Audio er det modsatte: At du for 999 kroner kan få bedre og automatisk styret lyd til dit tv- og musikforbrug. Og hvis det er målet og budgettet, så lykkes missionen fint for YouSee her.

Problemet er bare, at du skal være kunde hos YouSee. Og hvis du stopper med at være det, så skal boksen leveres tilbage.

Det er ærgerligt, fordi tv-boksen faktisk leverer fin basislyd og giver dig adgang til de fleste streamingtjenester (hvis du har abonnent på dem, red.) og de muligheder, man får i en Chromecast fra Google.

Så hvem er YouSee Audio så for? Mit svar er primært kunder, der fortsat har brug for YouSee og forholdsvist billigt vil have bedre lyd til deres tv. Og ikke gider bøvlet med at sætte et lydsystem op selv.

Alle andre kan springe over og vælge en anden løsning uden at blive bundet af YouSee.

Sponsoreret indhold