![Det er fra den ene yderlighed til den anden i "Naboen fra helvede".](https://imgix.seoghoer.dk/2025-02-12/Foto---TV-2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&w=100&h=100)
Nabodramaet eskalerer: Var lokalpolitiker involveret i minigolf-striden?
![Foto: TV2/PR-foto](https://imgix.seoghoer.dk/2025-02-14/Design-uden-navn-%2820%29_0.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=394:221&crop=faces,entropy)
LÆS OGSÅ: Efter kæmpe TV 2-succes - nu er det slut
Dramaet i Odsherred Kommune ser ikke ud til at finde en ende.
Landets mest omtalte nabostrid mellem Markus Hvass og Simon Larsen, som blev landskendt i TV 2-programmet "Naboen fra helvede", rejser nu flere spørgsmål blandt seerne på Reddit og Facebook, hvor flere skaber tvivl om lokalpolitik og tilladelser, efter at programmet er blevet vist på tv.
Ejendomsmægleren Mikkel Engly Henriksen, der i dag sidder i Odsherred Byråd som næstformand for Vækst- og Udviklingsudvalget samt medlem af Social-, Ældre- og Psykiatriudvalget, har tidligere haft en central rolle i minigolfprojektet.
Mikkel Henriksen var formand for Minigolfparken ApS i den periode, hvor alle tilladelserne blev sendt afsted til kommunen - efterfølgende gik han af som formand i selskabet og trak sine investeringer med ud af firmaet.
På sociale medier har flere brugere været til tasterne og undret sig over sammenkoblingen.
"Plot twist - de kender hinanden, og har fundet ud hvordan du skaber opmærksomhed/gratis reklame til den bedste minigolf bane i Danmark," skriver en bruger.
"Så en måned efter at Martin Henriksen fra Odsherred byråd, træder ud af bestyrelsen i Minigolfparken ApS, så er alle tilladelser pludselig i hus," skriver en anden.
Afviser alt
Men hvor tæt var politikeren egentlig på beslutningsprocessen?
Fakta er, at ejendomsmægleren var formand fra 2. februar 2022 til 2. februar 2023. Og ansøgningen om at opføre minigolfbanen blev sendt den 27. september 2022, mens byggetilladelsen blev godkendt den 28. februar 2023 – blot få uger efter hans exit fra firmaet.
Til SE og HØR fortæller Mikkel Henriksen i dag, at han ikke politisk har haft noget med minigolfparken at gøre - hverken i i sin funktion som medlem af byrådet eller af Vækst- og udviklingsvalget.
- Jeg har ikke haft noget med byggetilladelsen at gøre, da det foregår i kommunens byggesagsafdeling og blev ansøgt af en arkitekt.
- Der er ikke givet særlige dispensationer i forbindelse med byggetilladelsen, forklarer han.
Ifølge Mikkel Henriksen blev tilladelsen til minigolfparken givet i den forrige valgperiode, hvor han ikke var valgt ind til byrådet.
- Jeg eller Susan (Mikkels kone, red.) kendte ikke Simon Winther Larsen særlig godt, før han rakte ud til os og spurgte, om vi ville være medinvestorer i Minigolfparken, som formidler Odsherreds attraktioner.
- Vi var med i opstarten, men forlod projektet efter et år, da jeg kunne fornemme, at der ville opstå konflikter.
Intet at komme efter
SE og HØR har talt med Simon Larsen, der fortæller, at Mikkel Henriksen kom ind i projektet, efter minigolfparken var blevet godkendt i kommuneplanen.
- Mikkel havde ikke tid til at være med i projektet længere, så det var grunden til, han trak sig ud af det.
- Vi har overholdt alle demokratiske regler og love til punkt og prikke. Der er ikke noget at komme efter, siger Simon Larsen.
Simon Larsen fortæller til SE og HØR, at han godt kan forstå, hvis folk finder sammenkoblingen mærkelig, men ifølge ham er alt foregået efter bogen – og dermed er der intet at komme efter.
![Det er fra den ene yderlighed til den anden i "Naboen fra helvede".](https://imgix.seoghoer.dk/2025-02-12/Foto---TV-2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&w=100&h=100)