Kendte31. december 2019

I køkkenet med kagedronningen: Få Ditte Julies opskrift på kransekage

Herunder giver "Den store bagedyst"-stjernen Ditte Julie Jensen sin opskrift på en lækker kransekage.

Opskrift: Kransekage

(Til ca. 10 personer)

Det skal du bruge

375 g ren rå marcipan

115 g flormelis

30 g pasteuriserede æggehvider

I ØVRIGT

Guldstøv

100 g gold/amber chokolade

Spiseligt bladguld

1. Ælt marcipan og flormelis godt sammen, og tilsæt æggehviderne lidt efter lidt. Ælt på maskine eller i hænderne. Pak massen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet til dagen efter.

Opskriften fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ditte_julie_jensen_wen_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Ditte Julie bruger i dette tilfælde chokolade til at samle lagene på kransekagen. – I bund og grund kunne du også gøre det med flormelis, siger hun. (Foto: Kaspar Wenstrup)

2. Del massen i tre lige store portioner, og tril tre lange pølser (ca. 40 cm). Skær pølserne ud i 9, 11, 13, 15, 18, 21, 24 cm osv., indtil du har 8 ringe. Saml pølserne til ringe og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tril en lille kugle som top og placér den på bagepapiret. Pres marcipanringene lidt spidse med fingrene. Bag dem ved 190° varmluft i ca. 10-12 min. Lad dem køle af.

Opskriften fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/ditte_julie_jensen_wen_2.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det gør ikke noget, hvis man kommer til at lave det skæve tårn i Pisa. Det kan også have sin charme, lyder det med et smil. (Foto: Kaspar Wenstrup)

3. Pensl nogle af ringene med guld, så de bliver skinnende. Temperér chokoladen, og kom den op i et kornet. Sprøjt chokolade ud, som du ville gøre med kransekageglasur. Saml tårnet og brug lidt chokolade som ”lim”. Pynt af med spiseligt bladguld.

https://imgix.seoghoer.dk/ditte_julie_jensen_wen_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Til slut bliver der drysset guldstøv over det flotte kransekagetårn. (Foto: Kaspar Wenstrup)

https://imgix.seoghoer.dk/ditte_julie_jensen_wen_6.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Voila! Så er der serveret! (Foto: Kaspar Wenstrup)

Sponsoreret indhold