Nyheder30. september 2018

Vor Frelser Kirke hylder Kim Larsen: Kirkeklokkerne spiller ”Langebro”

Hele landet begræder Kim Larsens død, og over hele landet må man formode, at hans musik i dag bliver spillet ekstra meget. Også Vor Frelsers Kirke på Christianshavn i København hylder nationalskjalden ved at spille flere af hans hit, blandt andet ”Langebro”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/christianshavn.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix og Aller Media)

Søndag formiddag sov Danmarks vel nok største kunstner nogensinde ind.

Omgivet af sine seks børn og sin hustru sov Kim Larsen ind i en alder af 72 år.

Dødsfaldet har naturligvis sendt chokbølger gennem hele landet, hvor kendte som såvel ikke-kendte hylder musikeren, der udgav musik i flere årtier.

Også Vor Frelsers Kirke på Christianshavn i København hylder Kim Larsen, der døde efter en længere kamp mod blandt andet prostatakræft.

Kirken fra 1600-tallet valgte således at lade kirkeklokkerne spille flere af Kim Larsens hit.

Både "Om lidt", "Masser af succes", "Papirsklip" og "Hvad gør vi nu, lille du" blev spillet.

Og så sørgede kirkeklokkerne også for at spille ”Langebro”, der udkom på Gasolin's første album fra november 1971.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20160125-141551-4_34mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Foto: Ritzau Scanpix

Radioværten Sandie Westh fortæller på sin Facebook, at hun blev meget rørt over den smukke sang fra den smukke kirke:

- Og midt i det hele, mens man befinder sig i en spontandepressiv tilstand, som man godt ved går over igen, men som altså presser sig på, fordi den største nationalskjald ikke er her mere, så går man ud af døren for lige at gå rundt og fylde ørerne med Kim, og så går det op for én, at Vor Frelsers Kirke på Christianshavn spiller “Langebro.” Og så tuder man lidt, og det må man også godt, skriver Sandie Westh.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim_10.jpg
 Foto: All Over Press)

Kim Larsen boede en overgang på Christianshavn, hvor Vor Frelsers Kirke står. Foto: Aller Media

Kim Larsens interesse for musik begyndte tidligt.

Allerede da Kim Larsen i 1950’erne blot var en lille dreng med en stor mund, begyndte han at spille guitar og skrive sange, men det var først i 1969, da han sammen med guitarist Franz Beckerlee, bassist Wili Jønsson og trommeslager Bjørn Uglebjerg (senere erstattet af Søren Berlev) dannede bandet Gasolin, at Kim Larsen blev rigtig kendt.

Senere udgav Larsen en række soloalbums, som har været og stadig er uhyre populære.

Han var medforfatter til manuskriptet og havde selv en af hovedrollerne i Erik Ballings sidste film som instruktør, ”Midt om natten”, fra 1984. Her skrev, sang og spillede Kim Larsen det meste af musikken i filmen, hvis soundtrack samtidig er et af de bedst sælgende danske album nogensinde.

Udadtil skabte Kim Larsen sig et image som en folkets troubadour, der altid car god for en frejdig replik eller en sjov anekdote.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/6_157.jpg
 (Foto: Claus Poulsen, All Over)

Kim Larsen. Foto: Aller Media

Da han i en alder af 61 år i 2006 af hoffet blev tilbudt et dansk ridderkors for sit bidrag til dansk musik, var det eneste svar fra Larsen derfor også denne pressemeddelelse:

- Da jeg ikke synes, det sømmer sig for en gammel gadedreng og popsanger at føre sig frem med kors og bånd og stjerner, takker jeg pænt nej til ridderkorset ... Det kunne ellers have været hyggeligt at ryge en smøg med dronningen inde i privaten - hvis hun ellers må for personalet.

Og det er sådan, de fleste mennesker opfattede Kim Larsen:

Som folkets mand. En jovial stemme uden filter, der synes, rygeloven er noget pis for de almindelige danskere, der bare vil have sige en bajer på den lokale.

En gavflab og en eventyrlysten spillemand med en ungdommelig lyst til at smide guitaren på ryggen, drage ud i verden og fortælle om sine oplevelser.

Tak for alt, Kim!

Sponsoreret indhold