Nyheder1 time siden

Konservativ profil forlader Folketinget: Rasmus Jarlov genopstiller ikke

Den konservative politiker Rasmus Jarlov genopstiller ikke ved næste Folketingsvalg
Rasmus Jarlov (K) gensoptiller ikke til Folketinget.
Rasmus Jarlov (K) gensoptiller ikke til Folketinget.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Rasmus Jarlov sygemeldt: Får kritik for dette

Den konservative-profil Rasmus Jarlov, der er kendt for sin til tider skarpe tunge, har netop meddelt, at han ikke genopstiller til Folketinget ved næste valg.

Det skriver Sjællandske Nyheder, som har talt med politikeren.

Rasmus Jarlov forklarer blandt andet, at han "skal have lufte fra Christiansborg" og prøve noget andet. Han ved dog ikke, om det bliver permanent, fortæller han:

- Man kommer til at blive for selvcentreret herinde og tro, at verden roterer om Christiansborg og, hvad vi laver derinde. Der er alt for meget opmærksom om det, vi laver. Vi får for meget opmærksomhed, og danskernes hverdag får for lidt opmærksomhed. Det skyldes, at rigtig mange politikere er herinde for længe, siger Jarlov blandt andet.

Det bliver indspist

Da SE og HØR fanger Rasmus Jarlov over telefonen, forklarer han, at der "intet odiøst" er i hans beslutning:

- Jeg har ikke lyst til at bruge hele min tilværelse på at jagt at blive genvalgt. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at man ikke gror fast herinde, men at man huske på, at det der foregår udenfor Borgen, det er vigtigere, end det vi laver herinde. Man kan godt komme til at fokusere for meget på de ting og sager, som der bliver talt om og gjort herinde, istedet for på det virkelig liv, forklarer Jarlov.

- Så, det bliver indspist?

- Ja, det bliver en lidt indspist og lukket verden. Altså, så står vi nogle gange indtil klokken 2 og vedtaer en eller anden lovtekst, som ingen relevans har for borgerne alligevel. Så det, der sker udenfor Christiansborg, er i mine øjne bare meget vigtigt, end hvad der foregår herinde.

- Det betyder ikke, at jeg ikke er dybt taknemmelig for min tid herinde og for det hverv, som vælgerne har givet mig. Fordi det er jeg. Men nu vil jeg gerne ud i den virkelig verden igen, kan jeg mærke.

Fremtiden er uvis

I et længere opslag på det sociale medie X, uddyber Jarlov, at hans beslutningen ikke drejer sig om "skandalesager eller andet":

"Der er ikke nogen konkret anledning til, at jeg stopper. Usædvanligt nok skyldes det ikke en skandalesag eller interne skænderier. Jeg har et rigtig godt samarbejde med vores nye partiformand, og generelt går det godt både for partiet og mig selv. Men jeg har aldrig ønsket, at min tilværelse og identitet skulle blive at jagte genvalg efter genvalg efter genvalg til Folketinget," skriver han og fortsætter:

"Jeg vil sige farvel til Christiansborg med dyb taknemmelig for, at I har givet mig lov at repræsentere min kreds og en del af Danmarks befolkning i næsten ti år plus en periode som minister."

Derudover skriver han desuden et væld af de beslutninger, som han er gladest for at have været en del af i sin tid som politiker, ligesom han også beskriver, hvad fremtiden byder:

"Jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, når valgperioden udløber. Der er god tid til, og jeg vil først og fremmest gerne fortsætte med at gøre mit arbejde i Folketinget godt, så længe jeg sidder her. Om jeg derefter primært skal passe min virksomhed, starte en ny, eller om der kommer andre spændende muligheder, vil jeg se an."

Mystisk sygemelding

Rasmus Jarlov blev tidligere på året sygemeldt fra Folketinget. I starten skulle sygemeldingen blot var en måned, med senere blev sygemeldingen dog forlænget.

I slutningen af april vendte Rasmus Jarlov dog tilbage til sin post som folketingsmedlem for De Konservative.

Hvad den præcise årsag til sygemeldingen var, fortalte Jarlov dog aldrig.

Rasmus Jarlov har siden 2015 sat i Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Han har en kandidat i finanseriering, og er derudover også reserveofficer i Flyvevåbnet. Inden han trådte ind i politik arbejdede han i flere år for Novo Nordisk, indtil han i 2012 startede sit eget selskab Hamlet Tours, som han stadig ejer.

I privaten er Rasmus Jarlov gift med konen, Julie, som han blev viet med tilbage i 2021. Parret har to børn sammen.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Rasmus Jarlov.

Sponsoreret indhold