TechI går

Mere end hovedtelefoner: JBL Tour Pro 3 er både lyd og tech i verdensklasse

Med et futuristisk etui, topklasse lyd og støjreduktion til topkarakter går JBL nu all-in – men den pænt høje pris og pasformen kan dele vandene
Det er ikke helt normalt at kigge ned på sit etui til hovedtelefonerne. Men med JBL Tour Pro 3 giver det mening, fordi der er indbygget et touch-display, du kan styre mange af funktionerne fra.
Det er ikke helt normalt at kigge ned på sit etui til hovedtelefonerne. Men med JBL Tour Pro 3 giver det mening, fordi der er indbygget et touch-display, du kan styre mange af funktionerne fra.
 Pr-foto

LÆS OGSÅ: Solid hovedtelefon for sofakartoflerne

De ligner måske bare endnu et sæt trådløse hovedtelefoner – men JBL Tour Pro 3 byder på mere teknologi, lir og lydkvalitet end de fleste konkurrenter.

Spørgsmålet efter en måneds test er dog det klassiske: er modellen de over 2000 kroner værd?

Med et futuristisk design og et smart-etui, der kan mere end de fleste smartphones fra 00’erne, er JBL’s nye flagskib i hvert fald i stand til at udfordre både Sony, Bose og Apple i kampen om dine øregange.

For en gangs skyld er det dog etuiet, der stjæler opmærksomheden. Det er nemlig alt andet end kedeligt. Men måske også til den lidt store side hvis du spørger mig.

Etuiet kan også - med en ledning - kobles til en lydkilde for eksempel i flyet og trådløst sende lyden til dine hovedtelefoner.
Etuiet kan også - med en ledning - kobles til en lydkilde for eksempel i flyet og trådløst sende lyden til dine hovedtelefoner.
 Pr-foto

JBL har nemlig bygget et touch-display ind i etuiet, hvor du kan styre alt fra støjreduktion og equalizer til at tjekke batteriniveau og kontrollere musikken. Alt sammen uden at tage mobilen op af lommen.

Nogen vil måske mene, at de fint kan styre alt fra selve hovedtelefonen (eller deres telefon). Men det er smart at have muligheden, som er ganske sjælden, når vi taler om etuier til hovedtelefoner.

Fordelen ved et større etui er selvfølgelig også, at du får over 30 timers ladekapacitet med på farten, udover de godt syv timer som hovedtelefonen har i opladet tilstand.

Og det stopper ikke der.

Etuiet fungerer nemlig som en Bluetooth-sender, så du med en ledning kan tilslutte det til for eksempel et flysæde eller en retro pladespiller og sende lyden direkte til hovedtelefonen.

Du kan lægge et personligt baggrundsbillede på skærmen.
Du kan lægge et personligt baggrundsbillede på skærmen.
 Pr-foto

Der er også indbygget den nye standard af Bluetooth kaldet Auracast.

Teknologien gør det muligt at tilslutte sig en lydkilde direkte fra eksempelvis fjernsyn i en lufthavn, få meddelelser på togstationen eller lyd fra foredrag og koncerter. Naturligvis kun de steder hvor man har taget Auracast i brug.

Det vigtigste ved Tour Pro 3 er naturligvis lyden. Og den kan jeg godt lide.

Hovedtelefonen leverer en fyldig, basrig lyd. Nogle vil måske savne lidt varme i mellemtone og diskant, men det kan nemt rettes til i JBL’s app, hvor du enten bruger den manuelle EQ eller den smarte Personi-Fi-funktion, der automatisk tilpasser lyden til din hørelse.

Når først du har finjusteret lyden, er resultatet ret imponerende. På nogle områder leverer JBL helt på niveau med de dyreste modeller fra Sony og Bose, når vi taler om dynamik, præcision og bas – især hvis du kan lide, at din musik har både tryk og detaljer.

Og så er der den aktive støjreduktion, som efter min mening er blandt de bedste på markedet. Teknologien overvåger dine omgivelser og giver en effektiv og naturlig dæmpning af larmen omkring dig.

På et andet område, som andre modeller dumper på, er Tour Pro 3 igen blandt de bedste. Nemlig når du skal høre og høres under et telefonopkald.

Her oplevede jeg de indbyggede mikrofoner levere en klar stemmekvalitet med minimal baggrundsstøj – og igen helt på niveau med og måske bedre end for eksempel Bose.

Både etuiet og hovedtelefonen har en pæn størrelse.
Både etuiet og hovedtelefonen har en pæn størrelse.
 Pr-foto

Jeg har dog svært ved at give en endelig dom over hovedtelefonens komfort.

Modellen er nemlig ganske stor og selv med de seks forskellige eartips i pakken – fem i silikone og én i skum – er det ikke sikkert, at hovedtelefonen altid sidder helt stabilt, især under bevægelse, hos alle. Komforten er med andre ord lidt af en smagssag.

Og så svaret på spørgsmålet i begyndelsen af artiklen: Er produktet pengene værd? Det bliver et klart ja herfra, fordi JBL Tour Pro 3 er blandt de mest avancerede hovedtelefoner, jeg har prøvet. Også selvom prisen ER høj, og pasformen kan blive en udfordring for nogen.

Sponsoreret indhold