Sådan opdagede Bianca fra ”Landmand” sin borderline: Udsat for overgreb
LÆS OGSÅ: Bianca fra ”Landmand søger kærlighed” har borderline: Lidt af en mundfuld
Smilet er stort, glimtet i øjet funkler. Men der gemmer sig en alvorlig fortid hos den charmerende, nye TV 2-stjerne, Bianca Eisenhart, som har været grueligt meget igennem i sine teenageår.
Siden ottende klasse har den unge landmand gået til psykolog for at behandle sin angst, som dog udviklede sig med tiden.
– Jeg begyndte at skære i mig selv. Og min selvskade gik over i depression, fortæller kalvepasseren, der er åben om sin borderline, til SE og HØR.
Der gik dog længe, før hun fik stillet den diagnose. Og hendes kamp skulle vise sig at blive værre først.
Som 19-årig blev Bianca Eisenhart nemlig udsat for et overgreb, som vi ikke kommer til at gå mere i detaljer med her. Episoden satte sig dybt i den unge kvinde og hendes psykiske helbred.
Hjælpen var dog svær, hvis ikke umulig at få øje på for landmanden.
– Jeg flyttede til Vejle og blev afvist i psykiatrien der. De sagde, at jeg ikke var syg nok til at få hjælp, fortæller Bianca Eisenhart, der havde det rigtig dårligt i sindet.
Hendes angst og depression var stabilt til stede i hendes krop, og hun kæmpede hårdt for at holde sammen på sig selv.
Et par år efter var det ved at være sidste udkald for den unge landmand.
– Jeg sagde til min mor: ”Hvis jeg ikke får hjælp, er jeg her ikke længere om et par år”. Jeg kunne ikke mere på det tidspunkt.
– Så kom jeg endelig i psykiatrien og blev udredt for alverdens diagnoser. De fandt frem til borderline, som viste sig at være rigtigt.
Borderline er en diagnose, som for Bianca Eisenhart betyder, at hun oplever store udsving i sit humør.
– Jeg kan have voldsomme humørsvingninger og nedture. Mere hyppigt end andre. Jeg føler ting 10 gange mere end en normalperson, forklarer hun.
– Vi prøver igen i morgen
I terapi har Bianca lært at acceptere, at hendes borderline betyder, at hun nogle gange er helt nede i kulkælderen.
– Så skal jeg give mig selv lov til at have en dårlig dag, i stedet for at presse mig selv ud i for eksempel at mødes med en veninde. Det er sjældent, det hjælper, og jeg er ikke det fedeste selskab heller.
– Det kan ændre sig fra dag til dag. Så kan det godt være, jeg har det meganederen i dag, men så prøver vi at se, hvordan det går igen i morgen.
At landmanden endelige fik stillet en diagnose, blev en ny begyndelse.
– Jeg er medicineret mod angstanfald og oplever dem mest, når jeg er presset, eller der er stress på i livet, fortæller landmanden, der ikke har mærket meget til det, efter hun er begyndt på jobbet som kalvepasser.
– Jeg har det godt nu. Jeg får selvfølgelig stadig nedture, men det er egentlig okay. Der er mange brikker, der falder på plads i mit liv.