Kongelige13. august 2024 (opd. 13. august 2024)

Derfor er Marius Borg Høiby stadig helt tavs

Hverken politiet eller offentligheden har hørt et pip fra den voldssigtede Marius Borg Høiby - og det er der en helt særlig grund til
Marius' stjerneadvokat mener, at den rigtige strategi i sagen er, at den voldsigtede norske kendis intet siger - og det råd holder han sig til.
Marius' stjerneadvokat mener, at den rigtige strategi i sagen er, at den voldsigtede norske kendis intet siger - og det råd holder han sig til.
 Foto: Andreas Fadum

LÆS OGSÅ: Derfor bliver Marius Borg Høiby aldrig konge i Norge

Der er nu gået over en uge, siden kronprinsesse Mette-Marits ældste søn, Marius Borg Høiby, 27, blev anholdt og sigtet for blandt andet vold mod sin kæreste, der er i 20'erne.

Og mens talrige kilder - herunder hans stedfar kronprins Haakon, 51 - har kommenteret den dybt pinlige sag, er Marius Borg Høiby gået under jorden.

Trods politiets klare opfordring til at møde ind til en afhøring har han valgt at holde kæft og tilbringer angiveligt tiden på sin mors og stedfars royale gods, Skaugum, der ligger uden for Oslo. Det var også tæt på godset, på en lokal skole, at han blev anholdt efter aftale med politiet.

Forklaringen på tavsheden er, at Marius indtil nu har valgt at følge rådet fra sin stjerneadvokat Øyvind Bratlien:

- Hverken min klient eller jeg er blevet gjort bekendt med sagens fulde indhold, og han har efter mit råd heller ikke talt med politiet.

- Der er derfor ikke så meget, jeg kan sige nu, lød det i sidste uge fra advokaten.

Tavsheden har dog ikke fået sagen til at gå væk.

Den er tværtimod blevet værre dag for dag i takt med, at ekskærester og kilder tæt på offeret har talt med medierne.

Hans advokat mener imidlertid ikke, at der er nogen grund til at tale. Det sker sandsynligvis først, hvis sagen ender i retten. Hvis overhovedet:

- Det er vigtigt, at processen får lov til at forløbe på den korrekte måde, og at medierne respekterer min klients behov for privatliv og ro.

- Politiet skal have lov til at arbejde, uden medierne bestemmer fakta og skyld. Det er muligvis rettens opgave, hvis sagen ender der, siger Øyvind Bratlien til SE og HØR i Norge.

Sponsoreret indhold